HR-10110 Zagreb, Trešnjevka, Mošćenička ulica 3

Mala zrnca mudrosti u III. tjednu došašća

3. NEDJELJA DOŠAŠĆA Ivan je ukazivao na znakove. I mi danas ih moramo prepoznati. Krist živi po znakovima. Šalje nam ih svaki dan preko ljudi, prirode, radosti i tragedije… Vidimo li ih? Gospode, otvori mi oči da vidim te

be u svemu stvorenom!

 

Ponedjeljak Zamisli se malo nad biblijskim imenima. Svaki život, svako ime je dio Božanskog plana. Ako danas pogledate imena na popisu vaših božićnih čestitki, nije li to isto. Svi ljudi koji su dio Vašeg života. Pomoli se danas za one koje ti je Bog poslao. Bože, mudri, Bože jaki, hvala ti!

 

Utorak Danas sjedi uz božićnu štalicu. Josipu je Bog govorio preko sna. On ga je prepoznao. Pomoli se danas za vođe našeg naroda. Sve koji odlučuju o njegovoj sudbini. Da, za njih se pomoli. Bože, vodi nas, čuvaj nas kao narod, kao one koji te vole.

 

strong>Srijeda Razmišljaj o Zakariji. Siromašan čovjek. Bog konačno uslišava njegovu molitvu. A on ne može vjerovati. Kada Bog uđe u naš život, zaista događaju se čudne stvari u običnim događajima. Koja je to tvoja životna priča? Sjećaš li se kad te ono Gospod izbavio, poštedio… sačuvao u prometu, poslu… Da, zaista sjećaš li se još uvijek? Gospode, sačuvaj nam sjećanja!

 

Četvrtak Pogledaj danas jednu Marijinu sliku. Kakva divna žena. Rekla je Bogu da. Prijatelju, samo se Bogu govori da. Zlu nikada. Grijehu nikada. Samo Bogu pripadaš. Njemu kaži da, uvijek. Gospodine, poput Marije daj nam milosti da ti kažemo DA!

 

Petak Danas u ovaj petak nazovite nekoga tko je sam ili nekoga pohodite. Budite darežljivi sa svojim vremenom. Ne mojte bitni sitničavi. Dajte vrijeme onima za koje inače nemate vremena. Bože, daj da ljubimo one koje nitko ne ljubi!

 

Subota Učinite danas nešto za zajednicu, župu, za vašu širu obitelj, ponudite vrijeme, pohodite nekoga. Danas nemojte biti sebični u ljubavi, u vremenu… u srcu. Sebičnost ne donosi ništa dobra. Kralju naroda, daj nam svoj mir.

 

4. NEDJELJA DOŠAŠĆA Nedjelja je danas. Zašto je nedjelja poseban dan. Što je nedjelja tebi? Ovu nedjelju pred Božić ostani doma. Budi samo s onima koje voliš. Nemoj žuriti nigdje! Ljubav ne trpi odgode! Gospode, uči nas poniznosti, kako biti veliki u jednostavnosti.