HR-10110 Zagreb, Trešnjevka, Mošćenička ulica 3

Plan adoracije i nakane

Dođite, poklonimo se!

Svaki dan je euharistijsko klanjanje od 7 do 17 sati.
U 16.30 molitva svete krunice i litanije te blagoslov.

Prvi petak u mjesecu navečer:

  • sveta ispovijed od 19:00 sati
  • Sveta misa u 20:00 sati
  • slijedi adoracija do 22 sata.

Kvatreni petak:

  • sveta ispovijed od 19:00 sati
  • Sveta misa u 20:00 sati.
  • slijedi adoracija cijelu noć  sve do 6:00 sati ujutro.

 

NAKANE ADORACIJE U TJEDNU

DANNAKANE

TJEDNE MOLITVENE NAKANE U ADORACIJI PRED EUHARISTIJSKIM SPASITELJEM

PONEDJELJAK:

Molimo Litanije Presvetog Srca Isusova po nakani da svaki kršćanin živi svoj kršćanski poziv tako da prihvaća kršćanske vrijednosti, moli, posvećuje svoj život i rad.

Nakon Litanija molimo:

Bože, ti zalutalima pokazuješ svjetlo istine da se na pravi put vrate. Daj svim kršćanima, koji su odlutali od Crkve, da se na pravi put vrate, i odbace što je Evanđelja i Crkve nedostojno, a traže što im priliči. Onima pak koji su ostali vjerni svom sv. krštenju daj da se opiru mlakosti i ravnodušnosti, a prihvate revan i svet život. To te molimo po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

Molitva za uspjeh Biskupske sinode sveopće Crkve

Gospodine Isuse, Dobri Pastiru! Ti vodiš Crkvu na životne pašnjake. Daj, da zajednički dijelimo radosni napor Sinode sveopće Crkve., kao put novog naviještanja Radosne vijesti. Daj da u vjerničkim zajednicama poraste glad za tvojom riječju i da je svjedoče životom, preobražavajući svijet na sliku tvoga Kraljevstva. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

UTORAK:

Molimo Litanije na čast Predragocjene Krvi Kristove za naše misionare i misionarke:

Nakon litanija molimo:

Bože, ti hoćeš da Crkva bude svim narodima sakrament spasenja i nastavi Kristovo djelo do kraja vjekova. Pobudi u svim članovima svoje Crkve misijski duh, kako bi se tvoja riječ naviještala i onima koji je još nisu čuli i onima koji više ne vjeruju. Daj da niknu nova zvanja. Podrži misionare i misionarke u njihovu naviještanju vjere. Učini da se svi mi osjetimo odgovornima za misije, da shvatimo kako svojim pravim kršćanskim životom najviše pridonosimo širenju tvoje slave.

Molimo te za naše misionare i misionarke, koji djeluju diljem svijeta, da njihovo svjedočanstvo života i naviještanje Evanđelja, donose plodove apostolskih vremena. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

SRIJEDA:

Molimo Litanije na čast Sv. Josipa za našu djecu i mladež da poštuju ime Božje i u njegovu imenu nađu spasenje.

Nakon Litanija molimo:

Gospodine Isuse Kriste, pastiru i vođo naš, koji nas sve po imenu poznaješ. Zahvaljujemo ti za tvoju milost i vjernost, za novi život koji stvaraš, za našu djecu i mladež, koja su se u našoj sredini rodila i koju si nam povjerio. Molimo te za njih, neka budu sigurni i zaštićeni u ovom svijetu koji je okrutan i pun izazova. Daleko ih čuvaj od svega što je zlo i neljudsko, od ovisnosti alkoholu i drogama. Sačuvaj ih od svakog lošeg utjecaja, od lošeg utjecaja masovnih medija i pokvarenih ljudi. Ne dopusti da budu nesretni, već da izaberu zvanje koje će ih činiti sretnima u njihovu životu i da se čestito pripremaju za brak; one koji najviše tebe vole pozovi ih u duhovna zvanja svećenika, redovnika i posvećenih laika. Ne daj da ih izopačenost zahvati, izopačenost raspuštena i nemoralna života. Našli u svojim roditeljima, odgojiteljima i profesorima, zaštitu i prijateljsku ruku. Ne daj da itko od nas odraslih ovu djecu i mladež ikada sablazni, već da ih svi vodimo k istini i dobru. Ako pak grijeh jednom pokaže svoju moć nad njima, budi im milostiv, Gospodine, Bože naš, jer ti si milosrđe i dobrota. Euharistijski Spasitelju, budi im bliz i krijepi ih svojom milošću. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

ČETVRTAK:

Molimo Litanije Imena Isusova po nakani za život naših obitelji.

Nakon Litanija molimo:

Gospodine, ti potječeš iz nazaretske obitelji i u njoj nam daješ uzor pravoga obiteljskog života. Daj da i mi u svojim domovima nasljedujemo kreposti i ljubav svete Obitelji. Ti si blagoslovio i posvetio brak na svadbi u Kani, daj da bračni drugovi žive posvećenje svoga svetog sakramenta ženidbe.

Tvoja milost neka upravlja misli i djela bračnih drugova za veće dobro naših obitelji. Neka nađu mlađi naraštaji u obitelji čvrsto uporište, koje ih sve više čini ljudskim, i neka rastu u pravdi i ljubavi. Neka ljubav bude, po milosti sakramenta ženidbe ojačana, jača od svih slabosti i kriza, koje se pojavljuju u obitelji.

Molimo te, euharistijski Spasitelju, da Crkva ispuni među svim narodima na zemlji svoje apostolsko poslanje u obitelji i po obitelji. Ti koji si ljubav i pravda, put, istina i život, koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

PETAK:

Molimo Litanije Presvetog Srca Isusova po nakani za bolesnike, patnike i prognanike. Za obraćenje grješnika, napose psovača.

Nakon Litanija molimo:

Gospodine moj i Spasitelju, Isuse Kriste, molimo te za obraćenje nevoljnih grješnika, koje si svojom dragocjenom krvlju otkupio. Molimo te posebno za obraćenje psovača koji svojim ogavnim psovkama ne samo nagrđuju svoj jezik i kulturu svoga naroda, nego nadasve vrijeđaju nebeskoga Oca, tebe njegova jedinog Sina, našega Spasitelja, tvoju majku i našu majku Mariju, svete i sve naše svetinje. Prosvijetli ih svojim Duhom da spoznaju da je psovka čisto sotonski govor koji vodi čovjeka u prokletstvo i u vječnu propast,

Daj da se grješnici, napose psovači obrate i pristupe k tvome Srcu, izvoru mira i neizmjerne ljubavi i da se u njemu očiste od svojih grijeha i svoga Spasitelja uzljube. Daj svima kao i meni blaženi život u Srcu svome.

Spasitelju naš, ti si spasenje svih vjernih. Zazivamo tvoje milosrđe na naše bolesnike i patnike. Ti si ih uvijek liječio i spašavao u duši i tijelu. Molimo te, okrijepi ih sakramentima, izvorima svoje milosti, podari im zdravlje, pridigni ih, i daj da ti zahvaljuju u tvojoj Crkvi. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

SUBOTA:

Molimo Litanije Majke Božje, Kraljice apostola, za nova duhovna zvanja i da štiti sve one koji su prihvatili duhovni poziv da u njemu ustraju.

 

Nakon litanija molimo:

Gospodine, pogledaj ovo naše čovječanstvo na putu trećeg tisućljeća. Njegov je život još uvijek snažno označen mržnjom, nasiljem, tlačenjem, no glad za pravdom, istinom i milošću još uvijek nalazi mjesta u srcima mnogih, koji iščekuju Tebe Spasitelja.

Potrebni su hrabri glasnici Evanđelja, velikodušni službenici trpećeg čovječanstva. Pošalji svojoj Crkvi, molimo te, svete prezbitere, koji će posvećivati tvoj narod svetim sakramentima, izvorima tvoje milosti.

Pošalji mnoge zavjetovane muškarce i žene, koji će u svijetu pokazati tvoju svetost. Pošalji u svoj vinograd svete radnike, koji će raditi sa žarom ljubavi i , potaknuti Duhom Svetim, donijeti Tvoje spasenje svim krajevima zemlje. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

NEDJELJA:

Molimo Litanije Presvetog Srca Isusova za obraćenje svih onih koji čine štetu i zlo našemu gradu i njegovim stanovnicima, da im se Gospodin smiluje i obrati ih.

 

Nakon Litanija molimo:

Gospodine, ti si plakao i molio nad svojim gradom Jeruzalemom, koji je ubijao proroke i kamenovao one što su njemu bili poslani. Želio si okupiti mnoge, ali oni nisu htjeli. Mi te molimo i za naš grad Zagreb istim vapajem, jer mnogi njegovi stanovnici ne prihvaćaju proroke i one koji su im poslani naviještati Evanđelje, već ostaju gluhi i tvrde šije. Obrati ih, molimo Gospodine. A one koji čine dobro nagradi ustrajnošću i darovima svoga Svetoga Duha. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

 

Molitva po nakani Svetog Oca:

Božansko Srce Isusovo prikazujemo ti sve molitve, djela i trpljenja ovoga dana u naknadu za naše uvrede i na sve one nakane na koje se Ti neprestano prikazuješ na Oltaru. Osobito ti ih prikazujemo za svetu Crkvu, za Svetog Oca papu i za sve potrebe koje su preporučene članovima Apostolata molitve. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.