HR-10110 Zagreb, Trešnjevka, Mošćenička ulica 3

Model adoracije II.

TJEDNE MOLITVENE NAKANE U ADORACIJI PRED EUHARISTIJSKIM SPASITELJEM U CRKVI CORPUS DOMINI

 

Predvoditelj moli:

PONEDJELJAK:

Ovu svetu krunicu Radosnog otajstva molimo po nakani za vjernost svetome krštenju i za uspjeh Druge Sinode (naše) Zagrebačke nadbiskupije. Molimo da svaki onaj koji je primio sveto krštenje živi po njemu i ostane mu vjeran. Vjernost savezu svetoga krštenja doprinosi duhovnoj i moralno obnovi našeg naroda, a napose, svojim svjedočenjem vjere sudjeluje u pripremi za našu Sinodu.

I ove Litanije presvetom Srcu Isusovu molimo po nakani da svaki kršćanin živi svoj kršćanski poziv tako da prihvaća kršćanske vrijednosti, moli, posvećuje svoj život i rad.

Na kraju Litanija molitva za krštenike:

Pomolimo se:
Bože, ti zalutalima pokazuješ svjetlo istine da se na pravi put vrate. Daj svim kršćanima, koji su se udaljili od Crkve, da spoznaju njezine vrijednosti i njezinu svetost, i odbace što je Evanđelja nedostojno, a traže što ono što je u skladu s njime. Onima pak koji su ostali vjerni svom svetom krštenju daj da se opiru mlakosti i ravnodušnosti, a prihvate revan i svet život. To te molimo po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

Molitva za uspjeh Druge Sinode naše nadbiskupije:
Gospodine Isuse, Dobri Pastiru! Ti vodiš Crkvu na životne pašnjake. Daj, da zajednički dijelimo radosni napor Sinode naše nadbiskupije, kao put novog naviještanja Radosne vijesti. Daj da u vjerničkim zajednicama poraste glad za tvojom riječju i da je svjedoče životom, preobražavajući svijet na sliku tvoga Kraljevstva. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

UTORAK:

Ovu svetu krunicu Žalosnog otajstva molimo po nakani za misije u Crkvi. Molimo, da Gospodin blagoslovi rad svih misionara, posebno naših misionara i misionarki, koji djeluju u mnogim zemljama diljem svijeta.

Litanije na čast Predragocjene Krvi Kristove molimo za naše misionare i misionarke:

Ma kraju litanija Molitva za misionare:

Pomolimo se:
Bože, ti hoćeš da Crkva bude svim narodima sakramenat spasenja i nastavi Kristovo djelo do kraja vjekova. Pobudi u svim članovima svoje Crkve misijski duh, kako bi se tvoja riječ naviještala i onima koji je još nisu čuli i onima koji više ne vjeruju. Daj da niknu nova zvanja. Podrži misionare u njihovu naviještanju vjere. Učini da se svi mi osjetimo odgovornima za misije, da shvatimo kako svojim pravim kršćanskim životom najviše pridonosimo širenju tvoje slave.

Molimo te za naše misionare i misionarke, koji djeluju diljem svijeta, da njihovo svjedočanstvo života i naviještanje Evanđelja, donose plodove apostolskih vremena. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

SRIJEDA:

Ovu svetu krunicu Slavnog otajstva molimo po nakani za našu djecu i mladež. Da naša djeca i mladež žive svoju mladost zajedno s Kristom i ostanu vjerni vjeri svojih očeva i majki.

Molimo i ove Litanije na čast Imena Isusova za našu djecu i mladež da poštuju ime Božje i u njegovu imenu nađu spasenje.

Na kraju Litanija molitva za djecu i mladež:

Pomolimo se:
Gospodine Isuse Krista , pastiru i vođo našu, koji nas sve po imenu poznaješ. Zahvaljujemo ti za tvoju milost i vjernost, za novi život koji stvaraš, za našu djecu i mladež, koja su se u našoj sredini rodila i koju si nam povjerio. Molimo te za njih, neka budu sigurni i zaštićeni u ovom svijetu koji je okrutan i pun izazova. Daleko ih čuvaj od svega što je zlo i neljudsko, od ovisnosti alkoholu i drogama. Sačuvaj ih od svakog lošeg utjecaja, od lošeg utjecaja masovnih medija i pokvarenih ljudi. Ne dopusti da budu nesretni, već da izaberu zvanje koje će ih činiti sretnima u životu i da se čestito pripremaju za brak; one koji najviše tebe vole pozovi ih u duhovna zvanja svećenika, redovnika i posvećenih laika. Ne daj da ih izopačenost zahvati, izopačenost raspuštenog i nemoralnog života. Našli u svojim roditeljima, odgojiteljima i profesorima, zaštitu i prijateljsku ruku. Ne daj da itko od nas odraslih ovu djecu i mladež ikada sablazni, već da ih svi vodimo k istini i dobru. Ako pak grijeh jednom pokaže svoju moć nad njima, budi im milostiv, Gospodine, Bože naš, jer ti si milosrđe i dobrota. Euharistijski Spasitelju, budi im blizu i krijepi ih svojom milošću. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

ČETVRTAK:

Ovu svetu krunicu Otajstvo svjetla molimo za naše obitelji da ostanu vjerne svome poslanju a to je da budu zajednice ljubavi i života.
Molimo Litanije o Muci i smrti Isusovoj po nakani za život naših obitelji.

Na kraju Litanija molitva za obitelj:

Pomolimo se:
Gospodine, ti potječeš iz nazaretske obitelji i u njoj nam daješ uzor pravoga obiteljskog života. Daj da i mi u svojim domovima nasljedujemo kreposti i ljubav svete Obitelji.
Ti si blagoslovio i posvetio brak na svadbi u Kani, daj da bračni drugovi žive posvećenje svoga svetog sakramenta ženidbe.
Tvoja milost neka upravlja misli i djela bračnih drugova za veće dobro naših obitelji.
Neka nađu mlađi naraštaji u obitelji čvrsto uporište, koje ih sve više čini ljudskim, i neka rastu u pravdi i ljubavi. Neka ljubav bude, po milosti sakramenta ženidbe ojačana, jača od svih slabosti i kriza, koje se pojavljuju u obitelji.
Molimo te, euharistijski Spasitelju, da Crkva ispuni među svim narodima na zemlji svoje apostolsko poslanje u obitelji i po obitelji. Ti, koji si ljubav i pravda, put, istina i život, koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

PETAK:

Ovu svetu krunicu Žalosnog otajstva molimo za bolesnike, patnike i prognanike. Da bolesnicima i patnicima Gospodin udijeli utjehu a prognanicima da se što prije vrate u svoj dom. Posebno te molimo za obraćenje grješnika, napose psovača i onih koji su se udaljili od Crkve.

Molimo Litanije Presvetog Srca Isusova po nakani za bolesnike, patnike i prognanike. Za obraćenje grješnika, napose psovača.

Na kraju Litanija molitva za obraćenje grješnika.

Pomolimo se:
Gospodine moj i Spasitelju, Isuse Kriste, molimo te za obraćenje nevoljnih grješnika, koje si svojom dragocjenom krvlju otkupio. Molimo te posebno za obraćenje psovača koji svojim ogavnim psovkama ne samo nagrđuju svoj jezik i kulturu svoga naroda, nego nadasve vrijeđaju nebeskoga Oca, tebe njegova jedinog Sina, našega Spasitelja, tvoj majku i našu majku Mariju, svete i sve naše svetinje. Prosvijetli ih svojim Duhom da spoznaju da je psovka čisto sotonski govor koji vodi čovjeka u prokletstvo i u vječnu propast.
Daj da se grješnici, napose psovači obrate i pristupe k tvome Srcu, izvoru mira i neizmjerne ljubavi i da se u njemu očiste od svojih grijeha i svoga Spasitelja uzljube. Daj svima kao i meni blaženi život u Srcu svome.
Spasitelju naš, ti si spasenje svih vjernih. Zazivamo tvoje milosrđe na naše bolesnike i patnike. Ti si ih uvijek liječio i spašavao u duši i tijelu. Molimo te, okrijepi ih sakramentima, izvorima svoje milosti, podari im zdravlje, pridigni ih, i daj da ti zahvaljuju u tvojoj Crkvi. Koji živiš i kraljuje u vijeke vjekova. Amen.

SUBOTA:

Molimo svetu krunicu Radosnog otajstva za duhovna zvanja u Crkvi i u našoj domovini. Da Gospodin pozove one koji ga najviše vole u duhovni poziv. Njegov zov je i danas aktualan: »Žetva je velika, a radnika je malo! Molite, dakle, Gospodara žetve, da pošalje radnike u svoju žetvu!»

Molimo Litanije lauretanske Majke Božje, kraljice apostola, da štiti sve one koji su prihvatili duhovno zvanje i da u njemu ustraju.

Na kraju Litanija molitva za duhovna zvanja.

Pomolimo se:
Gospodine, pogledaj ovo naše čovječanstvo, koje čini prve korake na putu trećeg tisućljeća. Njegov je život još uvijek snažno označen mržnjom, nasiljem, tlačenjem, no glad za pravdom, istinom i milošću još uvijek nalazi mjesta u srcima mnogih, koji iščekuju Tebe Spasitelja.
Potrebni su hrabri glasnici Evanđelja, velikodušni službenici trpećeg čovječanstva. Pošalji svojoj Crkvi, molimo te, svete prezbitere, koji će posvećivati tvoj narod svetim sakramentima, izvorima tvoje milosti. Pošalji mnoge zavjetovane muškarce i žene, koji će u svijetu pokazati tvoju svetost. Pošalji u svoj vinograd svete radnike, koji će raditi sa žarom ljubavi i, potaknuti Duhovom Svetim, donijeti Tvoje spasenje svim krajevima zemlje. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

NEDJELJA:

Molimo svetu krunicu Slavnog otajstva za stanovnike grada Zagreba i za Crkvu u njemu. Da svi oni koji žive u našemu gradu i čine dobro, u tome ustraju; a oni koji su se odali porocima našeg vremena: alkoholu, drogama, razvratnom životu, da ih obratiš i da žive čestito i pošteno.

Molimo Litanije Presvetog Srca Isusova za obraćenje svih onih koji čine štetu i zlo našemu gradu i njegovim stanovnicima, da im se Gospodin smiluje i obrati ih.

Na kraju Litanija molitva za grad Zagreb:

Pomolimo se:
Gospodine, ti si plakao i molio nad svojim gradom Jeruzalemom, koji je ubijao proroke i kamenovao one što su njemu bili poslani. Želio si okupiti mnoge, ali oni nisu htjeli. Mi te molimo i za naš grad Zagreb istim vapajem, jer mnogi njegovi stanovnici ne prihvaćaju proroke i one koji su im poslani naviještati Evanđelje, već ostaju gluhi i tvrde šije. Obrati ih, molimo Gospodine. A one koji čine dobro nagradi ustrajnošću i darovima svoga Svetoga Duha. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

Molitva po nakani Svetog Oca:
Božansko Srce Isusovo prikazujemo ti sve molitve, djela i trpljenja ovoga dana u naknadu za naše uvrede i na sve one nakane na koje si Ti neprestano prikazuješ na Oltaru. Osobito ti ih prikazujemo za svetu Crkvu, za Svetog oca papu i za sve potrebe koje su preporučene članovima Apostolata molitve. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

(Priredio P.C.)