Alternative flash content

Requirements

Sveta Margareta Alacoque, novo izdanje životopisa

Izišao je iz tiska životopis Sveta Margarete Alacoque koji u podnaslovu ima „ i poruke Srca Isusova“. Ovo je treće dopunjeno izdanje koje je priredio don Pavao Crnjac.

Životopis ima 64 stranice od toga 25 stranica su fotografije u boji. U šest poglavlja iznesen je život sv. Margarete Alacoque i sve teme koje su vezane uz poruke i pobožnost Srcu Isusovu.

U prvom poglavlju na zanimljiv način je prikazan život svetice kao i red Sestara Pohođenja Marijina iz kojeg je ona ponikla. U drugom poglavlju donose se poruke Srca Isusova za danas: slika Srca Isusova i simboli. U trećem poglavlju govori se o pozivu Srca Kristova: kako ga zavoljeti i kako mu se posvetiti jedan dan i cijeli život. U četvrtom poglavlju iznosi se duhovnost Srca Isusova u nekoliko koraka: obnova euharistijskog života, pobožnost prvih petaka, sveta  ura i svetkovina Srca Isusova.  U knjizi su istaknute misli pape Benedikta XVI i pape Franje o Srcu Isusovu. U dodatku je iznesena povijest štovanja Srca Isusova u Hrvatskoj, dolazak relikvija sv. Margarete Alacoque u Zagreb i proslava 100-e godišnjice proglašenja svete Margarete koja u sebi nosi „divnu povijest“ svetosti. Životopis se može po povoljnoj cijeni nabaviti u katoličkim knjižarama.

arhiva_novosti

Sveta misa
radnim danom u 6,30 sati
nedjeljom i blagdanom u 9 i 17 sati

Euharistijsko klanjanje
svaki dan od 7 do 17 sati

Molitva svete krunice i blagoslov
svaki dan u 16,30 sati

Plan adoracije i nakane
Liturgijski kalendar

Copyright © 2023 Corpus Domini. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).