Alternative flash content

Requirements

Završeno Jerihonsko bdjenje

U KAPELI CORPUS DOMINI (Trešnjevka, Mošćenička 3) KLANJANJE UZ ZIMSKE KVATRE.

U kapeli Corpus Domini održava se 12. prosinca, na kvatreni petak, sveudiljno klanjanje, adoracija cijeli dan i noć. Zimske kvatre su posvećene molitvi za caritas, za kršćansku dobrotvornost i zahvala Bogu za dobra koja smo primili u ovoj godini. U 19 sati je pokorničko bogoslužje i zatim sveta ispovijed. U 20 sati je Sveta misa a poslije nje slijedi adoracija cijelu noć. Pozivamo pojedince i molitvene zajednice da se pridruže ovoj pobožnosti


ZAVRŠENO JERIHONSKO BDIJENJE U CORUS DOMINI
U kapeli Corpus Domini na zagrebačkoj Trešnjevci održano je od 1. do 7. prosinca Jerihonsko bdijenje. Ovaj naziv podsjeća na Jošuin pothvat rušenja Jerihonski bedema putem molitvnih poklika i trubljenja truba. Danas je to skraćeni naziv za intenzivnu molitvu i klanjanje pred Presvetim u trajanju od sedam dana i sedam noći koje je započeo Anatol Kaščuk.
Ured za laike pri HBK uspio je organizirati 16 molitvenih zajednica u jednu Molitvenu mrežu koja je prvi put zajednički nastupila u Jerihonskom bdjenju u Corpus Domini početkom ovoga Došašća. U intenzivnoj molitvi i klanjanju pred Gospodinom i sa Gospodinom molilo se za rušenje zidina naše nesloge i podjela, zidine grijeha, nepoštivanja ljudskog života i dostojanstva obitelji. Prema rasporedu koje su načinili predstojnik Krešimir Hodžić i tajnica Marija Žebec sudionici su raspoređeni po satima dan i noć kroz sedam dana i sedam noći. Svaka molitvena zajednica unijela je nešto novo u molitvu: pjesme, šutnja, poklike, molitva cijelog ružarija, čitanje biranih stranica Svetog pisma i razmatranja nad njima. Tako se u sedam dana, prema statistici koja je vođena svakih pet sati, izredalo 1026 sudionika. Taj tjedni posjet kapele veći je od onoga koji je kapela imala u svojim počecima kad je blaženi Alojzije Stepinac 1943 pokrenuo vječno klanjanje i  kad je kapelu  posjećivalo tjedno do 800 klanjatelja. Molitelji su se po volji mogli potpisati i u Spomenicu Kapele u kojoj je zabilježeno 243 potpisa.
Sestre Pohoda Marijina, koje vode brigu o kapeli Corpus Domini, za noćne klanjatelje osigurale su toplu kapelu i za budnost čaj i kavu, a rektor Pavao Crnjac pripremio je prikladne pisane materijale. Posljednji dan Jerihonskog bdjenja završio je pjesmom Tebe Boga hvalimo. (P.C.)

 

arhiva_novosti

Sveta misa
radnim danom u 6,30 sati
nedjeljom i blagdanom u 9 i 17 sati

Euharistijsko klanjanje
svaki dan od 7 do 17 sati

Molitva svete krunice i blagoslov
svaki dan u 16,30 sati

Plan adoracije i nakane
Liturgijski kalendar

Copyright © 2023 Corpus Domini. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).