Alternative flash content

Requirements

Novosti

24 SATA PRED GOSPODINOM

24 SATA

PRED GOSPODINOM

             Predvode  Klanjatelji euharistije  

 

U kapeli CORPUS DOMINI adoracija dan i noć

Subotu 31. listopad

DAN OTVORENIH CRKAVA

HOLY WIN – SVETOST POBJEĐUJE-

6:30  SVETA MISA

7:00 Adoracija po grupama i pojedinačno

20:00 SVETA MISA

ADORACIJA zbog Mjera do 23 sata u noći.

NA SVI SVETE SVETA MISA U 9  i 17 sati

 

DOĐITE, POKLONIMO SE!

Sveta Margareta Alacoque, novo izdanje životopisa

Izišao je iz tiska životopis Sveta Margarete Alacoque koji u podnaslovu ima „ i poruke Srca Isusova“. Ovo je treće dopunjeno izdanje koje je priredio don Pavao Crnjac.

Životopis ima 64 stranice od toga 25 stranica su fotografije u boji. U šest poglavlja iznesen je život sv. Margarete Alacoque i sve teme koje su vezane uz poruke i pobožnost Srcu Isusovu.

U prvom poglavlju na zanimljiv način je prikazan život svetice kao i red Sestara Pohođenja Marijina iz kojeg je ona ponikla. U drugom poglavlju donose se poruke Srca Isusova za danas: slika Srca Isusova i simboli. U trećem poglavlju govori se o pozivu Srca Kristova: kako ga zavoljeti i kako mu se posvetiti jedan dan i cijeli život. U četvrtom poglavlju iznosi se duhovnost Srca Isusova u nekoliko koraka: obnova euharistijskog života, pobožnost prvih petaka, sveta  ura i svetkovina Srca Isusova.  U knjizi su istaknute misli pape Benedikta XVI i pape Franje o Srcu Isusovu. U dodatku je iznesena povijest štovanja Srca Isusova u Hrvatskoj, dolazak relikvija sv. Margarete Alacoque u Zagreb i proslava 100-e godišnjice proglašenja svete Margarete koja u sebi nosi „divnu povijest“ svetosti. Životopis se može po povoljnoj cijeni nabaviti u katoličkim knjižarama.

ZAVRŠNA PROSLAVA JUBILEJA SV. MARGARETE ALACOQUE

U petak 17. listopada završen je Jubilej svete Margarete Alacoque o spomenu 100 godišnjice njezina proglašenja svetom. U kapeli Corpus Domini uz sestre Pohođenja Marijina okupio se znatan broj vjernika koliko u cjelodnevnoj adoracija toliko i kod svetih misa napose na večernjoj svetoj misi. Pod svetom misom pjevao je mješoviti zbor pod ravnanjem maestre Josipe Jurenec.

Kod večernje svete mise u 20 sati rektor Pavao Crnjac govorio je o duhovnosti sv. Margarete Alacoque. Ona je bila blizu Isusa kao sv. Ivan apostol koji je naslonio glavu na Isusove grudi, tako je sv. Margareti Isus pokazao svoje presveto Srce. Sv. Margareta je živjela u vremenu jansenizma koji stvarao mentalitet da su samo neki spašeni, ona je suprotno širila poruku da Isusovo Srce poziva sve ljude i sve spašava. Sv. Margareta daje upute kako odgovoriti na taj poziv: otvoriti svoje srce, priznati se potrebnima spasenja da smo grješnici, i prepustiti se Isusu u duh Psalma 37: „Prepusti Gospodinu putove svoje, u njega se uzdaj, i on će sve voditi.“ A to znači posvetiti se Srcu Isusovu, ostati u njegovoj ljubavi, oblikovati se, izgrađivati svoju osobnost po liku Kristovu, hoditi za njim i slijediti ga. Sv. Margareta je daje savjete kako bi trebao izgledati jedan dan sa Srcem Isusovim: ujutro posvetiti svoj dana, u svetoj misi prinijeti sebe Ocu što čini sveto Srce u euharistiji da u sebi nadoknadite ono što biste željeli i htjeli u danu činiti. U svetoj pričesti prinijeti se Ocu i sjediniti s Isusom. U radu i dnevnim obvezama moliti Gospodina da pođe sa mnom i blagoslovi sve što činim.  Navečer zahvaljivati za primljena dobra. U tom danu ne može se izostaviti križ, nevolje i teškoće, koje treba s Kristom živjeti u duhu zadovoljštine za propuste i grijehe.

Ovom završnom jubileju prethodila je trodnevnica. U provom dana posebno je istaknuta misao pape Benedikta XV kod proglašenja svetom da je život svete Margarete Alacoque“ divna povijest“ jedne svete duše. U drugom danu prikazan je život sv. Margarete u samostanu Paray-le Monial u kojem živjela i umrla u 43. godini života. A u trećem danu izneseni su njezini mistični susreti sa Srcem Isusovim posebno su iznesena Velika obećanja.

Na završetku večernje svete mise rektor Pavao Crnjac predstavio je životopis „Svete Margarete Alacoque i poruke Srca Isusova“, koji je objavljen u trećem dopunjenom izdanju. Životopis ima 64 stranice od toga 25 stranica su slike u boji. U pet poglavlja iznesen je život svetice i zajednice reda Sestara Pohođenja Marijina, Poruke Srca Isusova za danas, Poziv Srca Isusova je univerzalan, Duhovnost Srca Isusova te u Dodatku povijest štovanja Srca Isusova među Hrvatima, doček relikvija sv. Margarete u Zagrebu i proslava 100 godine proglašenja svetom koji je proslavljen 13. svibnja ove godine.

U ovoj svečanoj prigodi rektor je podjeli Pohvalnice dugogodišnjim lektorima, čitačima kod sv. Mise: Ivici Obad, Emi Špiljak, Anđelki Repalust, Nadi Dabo, Perini Bebić, Dragici Kolaković, Zrinki Matočec, Suzani Perić, Katarini Rafaeli i Slavenu Šarac.

Poslije svete mise nastavljena je adoracija cijelu noć u kojoj se molilo za mir u svijet, za poštivanje ljudskog života od začeća do njegove prirodne smrti zajedno sa Pokretom 40 dana za život, zatim molitva za naknadu za grijehe psovke i javnog kršenja Božjih zapovijedi. Adoraciju su predvodile Sestre Pohođenja Marijina i skupina Klanjatelja euharistije iz Corpus Domini. (P.C.)

ZAVRŠETAK JUBILARNE GODINE SV. MARGARETE MARIJE ALACOQUE

arhiva_novosti

Sveta misa
radnim danom u 6,30 sati
nedjeljom i blagdanom u 9 i 17 sati

Euharistijsko klanjanje
svaki dan od 7 do 17 sati

Molitva svete krunice i blagoslov
svaki dan u 16,30 sati

Plan adoracije i nakane
Liturgijski kalendar

Copyright © 2021 Corpus Domini. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).