Alternative flash content

Requirements

ZAJEDNICE

Veliki pjevački zbor: „Corpus“.

U euharistijskoj zajednici Cropus Domini djeluje u posljednjih 30 godina crkveni pjevački zbor „Corpus“. Redovito ga je vodila sestra Benedikta Matošević. Jednu godinu poslije toga vodila ga je prof. Silvana Čuljak.  U novije vrijeme vidi ga studnetica glazbe Josipa Jurenec. Zbor ima oko 15 članova. Pjevačke vježbe imaju svaki petak u 19 sati poslije svete mise. Nastupaju nedjeljom na svetoj misi u 9 sati a u došašću i korizmi su nezamjenjivi. Pozvani ste i Vi da im se pridružite.

Mali pjevački zbor „Corpus Domini“

Mali pjevački zbor nastao je sponatno 2006. godine. Okuplja mlađu generaciju vjernika, mladiće i djevojke, ima od pet do deset članova. Donedavno ga je vodio Ferdinand Jaki a sada ga vodi glazbenik Emilio Kutleša. Pjevačke vježbe imaju srijedom u 19 sati. Nastupaju s mnogo uspjeha na svetoj misi svake nedjelje u 17 sati za vrijeme školske godine. Pozvani ste i Vi da s njima sudjelujete.

Liturgijska zajednica okuplja lektore ili čitače Svetog pisma.

Liturgijska zajednica ima 15 članova koji nastupaju kod svetih misa svaki dan i nedjeljom. U došašću i korizmi pripremaju se intenzivnije u biblijskim susretima.

Ministranti. Zajednica ministranata se stalno mijenja. Nekad je zajednica imala 10 do 12 ministranata, a danas ih okuplja dva do pet. Uključeni su dječaci i djevojčice, a zaštitnik im je sv. Tarzicije i Dominik Savio. Novi ministranti su uvijek dobro došli.

Marijina legija

U okviru euharistijske zajednice Corpus Domini djeluje prezidij Marijine legije: „Gospa od Pohođenja“. Marijina legija je laička udruga koja se bavi apostolatom i molitvom. Ona djeluje u euharistijskoj zajednici Cropus Domini od 1999. godine. Ima svoju predsjednicu, svoje ustrojstvo i svoga duhovnika. Sastaju se  svake srijede u 18 sati. Osim redovnih članova ima i molitvene članove. Pozvani ste priključiti se u ovu udrugu.

Svake treće subote u mjesecu u katehetskoj dvorani Corpus Domini sastaje se Kurija Marijine legije „Gospa od utjehe“. Kurija okuplja 10 prezidija iz područja Zagreb-zapad. Kurija ima svoju predsjednicu, svoje ustrojstvo i svoga duhovnika.

Molitveni vijenac Kraljice obitelji (MVKO).

Molitveni vijenac Kraljice obitelji (MVKO) niknuo je na hrvatskom tlu 2000. godine kao odgovor katoličkih obitelji na duboku moralnu i duhovnu krizu. Osnovala ga je Ana Blažević s Nevenkom Grilec uz svesrdnu pomoć i potporu sestara Pohoda Marijina u čijem se samostanu i nalazi duhovni centar Udruge.

Obitelji se povezuju molitvom, postom i euharistijom u molitveni vijenac, koji udružuje 31. obitelj (ili pojedinca), svećenika i redovničku zajednicu. Svaki vijenac ima dvije osobe tzv. “Mariju” i “Martu” koje se brinu za duhovne i tehničke potrebe molitvenog vijenca. Molitveni član dobiva svoju iskaznicu sa svim podacima o Vjenčiću i svojem molitvenom danu u kojem moli za obitelj, Domovinu i Crkvu, zatim svećenike i redovničke zajednice te za pokojne iz obitelji MVKO. Župnik kao duhovni voditelj svakog prvog petka u mjesecu služi sv. misu na nakane Molitvenog vijenca. U Corpus Domini svakog drugog četvrtak u 18 sati Molitveni vijenac animira Svetu misu koju predvodi rektor Pavao Crnjac. MVKO iz cijele Hrvatske godišnje hodočasti u Mariju Bistricu svake treće subote u mjesecu svibnju, a 8. listopada, na dan Neovisnosti, u Krašić.

Jerihonsko bdjenje

Od prošle godine 2015. u kapeli Corpus Domini organizira se Jerihonsko bdjenje, a to je intenzivnija adoracija i duhovna obnova na početku došašća pred kvatre i na početku korizme  također pred kvatre. Jerihonsko bdjenje podržava posebno Svehrvatska molitvena mreža koja uključuje sve molitvene zajednice iz grada Zagreba i šire.

Sveta misa
radnim danom u 6,30 sati
nedjeljom i blagdanom u 9 i 17 sati

Euharistijsko klanjanje
svaki dan od 7 do 17 sati

Molitva svete krunice i blagoslov
svaki dan u 16,30 sati

Plan adoracije i nakane
Liturgijski kalendar

Copyright © 2023 Corpus Domini. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).