Alternative flash content

Requirements

BLAGDAN ZAŠTINICE REDA POHODA MARIJINA


U ovoj jubilejskoj godišnjici sestre Pohoda Marijina slave blagdan svoje zaštitnice u tjednu kad i jubilej osnutka Reda.
U ponedjeljak 31. svibnja je blagdan Marije od Pohođenja, kad sestre slave svoju zaštitnicu, svetu misu u 6,30 predvodi rektor a u 17 sati p. Andrija Vosko, dehonijanac, župnik župe Marije majke Crkve u Trnovčici. Na 5. lipnja sestre Pohoda Marijina obilježavaju 400 godina osnutka svoga reda. Večernju svetu misu u kapeli Corpus Domini predvodit će kardinal Josip Bozanić zajedno sa svećenicima Trešnjevačkog dekanata a pod misom će pjevati zbor bogoslova Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa.
 
SVETKOVINA TIJELOVA U CORPUS DOMINI
Svetkovinu Tijelova, Tijela i Krvi Gospodinove, 3. lipnja kao blagdan kapele svečano se slavi u Corpus Domini. Svetu misu u 19 sati predvodi dr. Antun Tamarut, izvanredni profesor na KBF, svetu misu u 9 sati predvodi dekan i župnik sv. Josipa mr. Antun Vukmanić. Jutarnju misu u 7 sati predvodi rektor kapele don P. Crnjac.
Duhovna priprema za ovaj blagdan započinje slavljem kvatri i cijelodnevnom adoracijom u petak 28. svibnja kad je duhovna obnova, sveta ispovijed i cijelonoćna adoracija. Ona se nastavlja trodnevnicom, koju predvodi p. Andrija Vosko, župnik župe Marije majke Crkve u Trnovčici. Trodnevnica svaki dan: u utorak 1. i srijedu 2. lipnja započinje u 19 sati, iznimno u ponedjeljak 31. svibnja u 17 sati radi procesije Gospi od Kamenitih vrata. Teme trodnevnice  su prvi dan: Euharistija i Marija u Pohodu Elizabeti, drugi dan: Euharistija i sluga Božji Ivan Dehon i sv. Ivan Vianney, treći dan: Euharistija i blaženi Alojzije Stepinac. Večernju misu prate prvi dan zbor „Corpus“, drugi dan sjemeništarci iz Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, a treći dan zbor mladih „Sv. Maksimilijan Kolbe“ i dehonijanska mladež.
U sastavu duhovne pripreme je dnevna adoracija svakog dana od 7 do 18,30 sati koja završava molitvom krunice i blagoslovom. (P.C.)

DUHOVSKO BDIJENJE U CORPUS DOMINI
U Corpus Domini, crkvi vječnog klanjanja, održano je duhovsko bdijenje u subotu, 22. svibnja. Ono je započelo svetom misom u 20 sati, a nastavilo se u meditaciji i pjesmi koju su predvodili pjevački zbor „Corpus“, zatim sestre Pohoda Marijina i Zajednica klanjatelja blaženog Alojzija Stepinca. Adoracija je trajala sve do 23 sata u noći.

arhiva_novosti

Sveta misa
radnim danom u 6,30 sati
nedjeljom i blagdanom u 9 i 17 sati

Euharistijsko klanjanje
svaki dan od 7 do 17 sati

Molitva svete krunice i blagoslov
svaki dan u 16,30 sati

Plan adoracije i nakane
Liturgijski kalendar

Copyright © 2023 Corpus Domini. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).