Alternative flash content

Requirements

ODANO ŠTOVANJE RELIKVIJAMA SV. MARGARETE MARIJE

RELIKVIJE SV. MARGARETE MARIJE u CORPUS DOMINI
Relikvije sv. Margarete Marije Alacoque dočekane su 14. ožujka  u kapeli Corpus Domini, s velikim zanimanjem. U dva dana posjetilo je kapelu nekoliko stotina vjernika. Posljednji dan 15. ožujka bila je sveta misa u 11 sati koju je predvodio mons. Valentin Pozaić, pomoćni biskup, u koncelebraciji sa 14 svećenika. Biskup je posebno istkao značenje korizmenog vremena. Naglasio je kako je sv. Margareta živjela poruku evanđelja da je bila potpuno predana i otvorena  Božjoj ljubavi. „Ispod prividnosti i velikih teškoća krio se neobično svet život koji je obilježio ne samo 17. stoljeće veći stoljeća poslije sve do danas. Ona je bila miljenica božanskog Srca koje je povjerilo velika obećanja i  poruku o zadovoljštini za grijehe.“
Kapela je bila prepuna i jedva se moglo dijeliti svetu pričest.
Prije mise, u dopodnevnim satima bio je prikazan kratak film o životu sv. Margarete, zatim molitva križnog puta i adoracija svete ure.

Relikvije sv. Margarete Marije donio je o. Andrej Vosko, župnik iz Trnovčice, u nedjelju navečer. U kapeli je mnoštvo ljudi, među njima mladi i sjemeništarci,čekalo je nestrpljivo početak. U obliku pozdrava sveticu je recitacijom pozdravila ministrantica Marina Purtić, zatim u ime euharistijske zajednice Mira Vrbanović i s. Antonija Jurišić u ime sestara Pohoda Marijina. Rektor Pavao Crnjac uputio je riječ pozdrava i  zahvale ocima dehonijancima da su donijeli relikvije. Poslije je slijedilo molitveno bdijenje koje je predvodio o. Mijo Nikić, isusovac. On je u propovijedi naglasio povezanost  isusovaca sa svetom Margaretom i njihovu podršku u širenju štovanja Srca Isusova. Posvetu Srcu Isusovu i ljubljene relikvija predvodio je rektor u večernjim satima kao i prije odlaska relikvija u  Poljsku. (P.C.)   

 

arhiva_novosti

Sveta misa
radnim danom u 6,30 sati
nedjeljom i blagdanom u 9 i 17 sati

Euharistijsko klanjanje
svaki dan od 7 do 17 sati

Molitva svete krunice i blagoslov
svaki dan u 16,30 sati

Plan adoracije i nakane
Liturgijski kalendar

Copyright © 2023 Corpus Domini. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).