Alternative flash content

Requirements

Posjet misionara Danka Litrića

Kapelu Corpus Domini posjetio je 30. svibnja misionar Danko Litrić, salezijanac. Predvodio je Svetu misu u 17 sati pod kojom je održao kratku homiliju. Posebno je istakao dva problema s kojim se susreće u misijama u Ruandi, centralnoj afričkoj zemlji. Prvi problem je stanje siromaštva, zapravo bijede u narodu. U Europi i najsiromašniji dobro žive u odnosu na siromašne u Ruandi.

Ljudi žive od jednog obroka dnevno, koji je vrlo siromašan. „Radim u glavnom gradu Kigali u kojem svaki dan trebam osigurati jedan obrok za 1200 učenika. Drugi je problem pomirenje među dva naroda koji si 1994. vodili građanski rat. Narod Hutu i narod Tutsi djelom su kršćani, a dijelom su animisti. Radi se na tome da ih se pomiri i omogući suživot na svim područjima društva. Nije lako govoriti o prštanju i pomirenju ljudima koji djeluju po svom instinktu, a to je po instinktu samoobrane i osvete. Don Danko se posebeno zahvalio svim štovateljima Euharistije što svakog utorka u kapeli Corpus Domini mole za misije. Te molitve nama pomažu da ustrajemo i da radimo za dobro ovog društva kojemu su potrebna osnovna sredstva za život.

Don Danko radi u misijama u Ruandi već 28 godina. O svom radu napisao je nekoliko knjiga a najnovija je „Vapaji siročadi iz Ruande“ koju preporučuje jer se njezinom prodajom financira uzdržavanja siromašnih učenika. (P.C.)

arhiva_novosti

Sveta misa
radnim danom u 6,30 sati
nedjeljom i blagdanom u 9 i 17 sati

Euharistijsko klanjanje
svaki dan od 7 do 17 sati

Molitva svete krunice i blagoslov
svaki dan u 16,30 sati

Plan adoracije i nakane
Liturgijski kalendar

Copyright © 2023 Corpus Domini. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).