Alternative flash content

Requirements

Proslavljen svečano blagdan kapele

Na Tijelovo, 11. lipnja, svečano je proslavljen blagdan kapele Corpus Domini. Na sve tri Svete mise bilo je vrlo mnogo vjernika, štovatelje euharistijskog Spasitelja. Svetu misu u 9 sati predvodio je fra dr. Smiljan Kožul, voditelj pokreta krunice i pučki misionar, a večernju svetu misu je predvodio mons. Vladimir Stanković, kanonik i kustos katedrale.

Fr Smiljan Kožul posebno je naglasio važnost slavljena euharistije u tri velika blagdana: na Veliki četvrtak, na Tijelovo i na dan Klanjanju u svakoj župi. Ovaj posljednji način slavljenja u adoracije je malo izblijedio, a trebalo bi ga obnoviti. Održavanje adoracijeu kapeli Corpus Domini potrebo je uz sve pohvale što se dosad činilo i dalje održavati s velikom revnošću i pobožnošću.

 

Na večernjoj Svetoj misi mons. Stanković je govorio o štovanju euharistije sv. Pavla apostola. On je posebno isticao „što sam primio to i predajem“, da niša ne dodaje, nego s dužnim štovanjem gleda slaviti Krista proslavljenoga u malim zajednicama. Mons. Stanković je nadalje iznio primjere štovanja euharistije po životu naših svetih suvremenika kao: blaženog Alojzija Stepinca, koji je započeo adoraciju u kapeli Corpus Domini, sluge Božjeg Bonifacija Pavletić, koji će uskoro biti proglašen blaženim, profesorice Marice Stanković, i kardinal Franjo Kuharić. U kuvertama, koje je podijelio svim prisutnim obiteljima, dostavio je kratke životopis i poticajne misli i molitve svetih uglednika.

arhiva_novosti

Sveta misa
radnim danom u 6,30 sati
nedjeljom i blagdanom u 9 i 17 sati

Euharistijsko klanjanje
svaki dan od 7 do 17 sati

Molitva svete krunice i blagoslov
svaki dan u 16,30 sati

Plan adoracije i nakane
Liturgijski kalendar

Copyright © 2023 Corpus Domini. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).