Alternative flash content

Requirements

Duhovna obnova pred Tijelovo, blagdan Kapele

U prvom tjednu nakon Duhova održavaju se ljetne kvatre. One su posvećene molitvi za posvetu ljudskog rada i urod zemlje.

Kvatre imaju svoj izvor u potrebi čovjeka vjernika da cjelokupno svoje djelovanje posveti Bogu i od Boga moli uspjeh i blagoslov. Vjernici kršćani mole onako kako ih je Krist Gospodin naučio moliti: najprije mole za Kraljevstvo Božje i pravdu njegovu, a onda za uspjeh zemljaskih poslova. Zato su i kvatre poprimile značenje ne samo molitve za blagoslov usjeva nego i intenzivnog duhovnog života. Tako se u povijesti uz te dane zbog njihova molitvenog i pokorničkog značenja, vezalo ređenje crkvenih službenika (akolita, đakona, svećenika) kao važan momenat u životu Crkve.

Od najstarijih vremena kvatre su se u Rimu slavile tako da se u srijedu i petak obdržavao post, a u subotu se slavilo bdijenje koje je završavalo misom u zoru nedjelje.

U kapeli Corpus Domini posebnu pažnju posvećujemo ljetnim kvatrama. One se nalaze pred blagdanom Tijelova pa su izvrsna prigoda za duhovnu obnovu euharistijske zajednice. Ove godine je i 66. godina otkako se održava vječno klanjanje u kapeli.

Zato napose ističemo kvatreni petak 5. lipnja. Taj dan je sveudiljno klanjanje, adoracija cijeli dan i noć. Adoracija započinje slavljenjem svete mise u 20 sati. Prije toga je u 19 sati pokorničko bogoslužje i prilika za svetu ispovijed. Adoracija traje sve do šest sati ujutro.

Molimo da naši pothvati i djelo ruku naših uspije u ovoj godini. Pozivamo sve štovatelje Euharistijskog Spasitelja da se pridruže ovoj pobožnosti.

DOĐITE, POKLONIMO SE!

arhiva_novosti

Sveta misa
radnim danom u 6,30 sati
nedjeljom i blagdanom u 9 i 17 sati

Euharistijsko klanjanje
svaki dan od 7 do 17 sati

Molitva svete krunice i blagoslov
svaki dan u 16,30 sati

Plan adoracije i nakane
Liturgijski kalendar

Copyright © 2023 Corpus Domini. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).