Alternative flash content

Requirements

MOLITVA U KAPELI CORPUS DOMINI ZA USPJEH SINODE

Svakog ponedjeljka u kapeli Corpus Domini bila je molitva pred Presvetim za uspjeh Druge sinode zagrebačke nadbiskupije. Posebno se molilo na dane sva četiri zasjedanja.

Četvrto zasjedanje Sinode  održano je 23. i 24. studenog 2017. u dvorani Vijenac u Nadbiskupskom pastoralnom institutu. Na zasjedanja su sudjelovala 174 člana Sinode. Sinodu je otvorio kardinal Bozanić s programskim govorom o radu Četvrte Sinode (vidi Aktualne teme). Središnja tema Četvrtog zasjedanja je bila „Crkva zagrebačka u hrvatskom društvu“.  U njoj se nalazilo sedam podtema:  promicanje jedinstva među kršćanima, međureligijski dijalog, karitativnu zauzetost Crkve, socijalnu dimenzija crkvenoga djelovanja, kulturu, znanost i umjetnost u Crkvi, katoličke odgojno-obrazovne ustanove te Crkvu i mediji.

Prije izlaganja tema glasalo se o prijedlozima za Trećeg zasjedanja Sinode. Članovi Sinode većinom glasova prihvatili su odobravanjem 51 prijedlog. Zatim se prešlo na izlaganje i rad na temama Četvrtog zasjedanja. Najveći interes se pokazao za teme vezane u karitativni rad Crkve, za socijelanu dimenziju crkvenog djelovanja i za Crkvu i  midije.

Završno zasjedanje Sinode održat će se 9. veljače 2018. godine, a na spomendan blaženog Alojzija Stepinca 10. veljače rad Sinode zaključit će se euharistijskim slavljem u zagrebačkoj katedrali koje će predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. (P.C.)

arhiva_novosti

Sveta misa
radnim danom u 6,30 sati
nedjeljom i blagdanom u 9 i 17 sati

Euharistijsko klanjanje
svaki dan od 7 do 17 sati

Molitva svete krunice i blagoslov
svaki dan u 16,30 sati

Plan adoracije i nakane
Liturgijski kalendar

Copyright © 2023 Corpus Domini. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).