Alternative flash content

Requirements

ZAVRŠENO JERIHONSKO BDJENJE u kapeli Corpus Domini

U kapeli Corpus Domini na Trešnjevci održano je Jerihonsko bdjenje, na početku korizme u okviru proljetnih kvatri od 07. do 11. ožujka. Završeno je u subotu  11. ožujka sa Svetom misom u 17 sati i  zahvalnom pjesmom Tebe Boga hvalimo uz sudjelovanje 60 sudionika.

Jerihonsko bdjenje, po primjeru rušenja Jerihonskih bedema, intenzivni su dani molitve s istaknutim nakanama: molitva za uspjeh Druge Sinode, molitva za poštivanje ljudskog života od začeća do prirodne smrti, molitva za mir u svijetu, za mir u srcima pojedinaca i obitelji, nakane Papine svjetske molitvene mreže: molitva za izbjeglice i izbačene iz društva, za progonjene kršćane u svijetu, za zapošljavanje i za pravednu plaću radnika i osobne nakane.

Program i plan bio je otisnut na posebnom letku a na panou je bilo prikazano Povijesno rušenje Jerihonskih bedema i Jerihonsko bdjenje danas u svijetu. 

U toku cijelog tjedna sudjelovalo je 659 molitelja, najviše ih je bilo u poslije podnevnim satima oko 325 a najmanje u noćnim satima oko 28. Svaki dan se kretao broj od 111 do 151 molitelj.

U molitvi su sudjelovali pojedinci i molitvene zajednice koje je je potakla Svehrvatska molitvena mreža.  Neki su se pojedinci upisali u spomenicu euharistijskih klanjatelja, a moltvenih zajednica je bilo sedam: Kursiljo, Maranata, Zajednica karmelskih laika, Molitvena zajednica bl. Alojzije Stepinac iz Corpus Domini, Molitvena zajednica Predragocjene Krvi Kristove iz Podsuseda, Marijina legija iz Corpus Domini, Zajednica sestara Pohoda Marijina. U razgovoru sa sudionicima doznao sam za veliko zadovoljstvo za ovu zajedničku molitvenu inicijativu i zahvalnost sestrama Pohoda Marijina koje su u noćnim satima podržale adoraciju malim uslugama, napose katoličkim medijima kao Radio Mariji, IKA, Glasu Koncila i ostalima koji su obavijestili o ovim danima molitve.

P. Crnjac

arhiva_novosti

Sveta misa
radnim danom u 6,30 sati
nedjeljom i blagdanom u 9 i 17 sati

Euharistijsko klanjanje
svaki dan od 7 do 17 sati

Molitva svete krunice i blagoslov
svaki dan u 16,30 sati

Plan adoracije i nakane
Liturgijski kalendar

Copyright © 2023 Corpus Domini. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).