Alternative flash content

Requirements

75-GODINA POSVETE KAPELE CORPUS DOMINI

DANAS 20. SRPNJA 75-GODINA POSVETE KAPELE CORPUS DOMINI

Danas se upravo navršava 75 godina  kad je kapela Corpus Domini posvećena i stavljena u svoje poslanje. Dogodilo se to, kako piše Katolički list i Hrvatska straža, 20. srpnja 1941. godine u jutro u 8 sati. Biskup Josip Lach, duhovnik Društva sveudiljnog klanjanja, posvetio je oltar i kapelu Corpus Domini koja se nalazi u Domu Božje providnosti. Unutrašnjost crkve je bila potpuno dovršena i uređena pod vodstvom umjetnice Mile Vod a oslikana freskama u stilu beuronske škole prema nacrtima sestre benediktinke Gertrudis Dolt.

„U crkvi je bilo mnogo vjernika iz okolice, a osobito majki. Dirljivim crkvenim obredom svi su bili duboko ganuti, te su mnogi suznim očima zahvaljivali odbornicima, što se toliko brinu za siromašnu zapuštenu periferiju“ piše Katolički tjednik.  Za orguljama je bila s. Kozinović a pjevale su sestre Milosrdnice.

Poslije podne došao je nadbiskup dr. Alojzije Stepinac  i biskup dr. Franjo Salis-Sewis, a i župnici prečasni Petrović, župnik sv. Marka, i preč. Gašpert, župnik sv. Josipa. Nadbiskup je obavio večernju a propovijedao je dr. Žuvić. Poslije su štićenice Doma Božje providnosti priredile malu akademiju za goste. Društvo je te godine navršavalo 75- godina postojanja u Hrvatskoj.

 Za ovu 75-godišnjicu obilježili smo spomen u  kapeli Corpus Domini  sa Svetom misom u 6:30 zatim adoracijom cijeli dan. Sv ečani završetak je u 17 sati kad će predoviditi misu vlč. Mario Brezak, mladomisnik, nekad ministrant  u ovoj kapeli, a danas svećenik Bjelovarsko-križevačke biskupije. Poslije Svete misu zapjevat ćemo svečani Tebe Boga hvalimo.  (P.C.)

SVETA MISA IZ CORPUS DOMINI U PRIJENOSU NA HRT 1

Ekipa religijskog programa HRT1 pod vodstvom urednika Dragutina Siladi prenosila je Svetu misu 10. srpnja u 10 sati prigodom 75-godina posvećenja kapele Corpus Domini. Svetu misu je predslavio i propovijedao don Pavao Crnjac, rektor, a pod misom je pjevao mali zbor „Corpus Domini“ pod ravnanjem Emilija Kutleše.

Čitanja su čitali s. Antonija Jurišić i Ivica Obad, a moltvu vjernika su predmolili redovni lektori: Nada Dabo, Boris Bobok,profesor na NKG, Karmen Lubinović i Anđelka Repalust. Ministrirali su Andrija i Marija Glasnović, Klara Krećak te Josip i Roko Bobok.

Mnogi vjernici koji su pratili Svetu misu bili su ugodno iznenađeni prijenosom koji je u njima stvorio vrlo pobožno duhovno raspoloženje. (P.C.)

Snimak TV-prijenosa mžete pogledati u prilogu

 

 

arhiva_novosti

Sveta misa
radnim danom u 6,30 sati
nedjeljom i blagdanom u 9 i 17 sati

Euharistijsko klanjanje
svaki dan od 7 do 17 sati

Molitva svete krunice i blagoslov
svaki dan u 16,30 sati

Plan adoracije i nakane
Liturgijski kalendar

Copyright © 2023 Corpus Domini. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).