Alternative flash content

Requirements

ŠTOVANJE MARIJE POMOĆNICE

U Nakladi sv. Antuna iz Zagreba upravo je izišla knjižica „Štovanje Marije Pomoćnice“ od autora Pavla Crnjac. Knjižica ima opseg 112 stranca, u boji s mnogo fotografija, u dva dijela. U prvom dijelu donosi  kratak povijesni prikaz štovanja Marije Pomoćnice u Crkvi a u drugom dijelu, Dodatku, nalaze se molitve, pjesme i pobožnost Mariji Pomoćnici.

Među Hrvatima pobožnost prema Mariji Pomoćnici se posebno širi u kršćanskom narodu u 15. i 16. stoljeću u crkvama uz granice s osmanlijskim carstvom, u Podunavlju. Tako su poznata svetišta  Doroslovo, Zemun, Sotin, Slavonski Brod, Zagreb, Generalski Stol i u Sloveniji Brezje. .

Mariju Pomoćnicu napose štuju sv. Ivan Bosco, sv. Marija Mazzarello i sv. Vinko Poletti. U životu svetog Ivana Bosca to je štovanje Gospe Pomoćnice imalo svoj duhovni razvoj počev od djetinjstva pa do njegovih zrelih godina. Salezijanci preuzimaju njegovu baštinu.

U našem vremenu obnavlja se štovanje Marije Pomoćnice u svom tradicionalom obliku u dijecezanskim župama kao u Doroslovu, Sotinu, Zemunu, Mulu i Orebiću. Podižu se i nove crkve posvećene Mariji Pomoćnici kao u Globarici, u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, u Ivancu Bistranskom, u Zagrebačkoj nadbiskupiji, u Klobuku, u Mostarsko-duvanjskoj biskupiji, u kapelama Donji Emovci u Požeškoj biskupiji i u Selištu Drežničkom, u Gospićko-senjskoj biskupiji. I najnovije svetište Marije Pomoćnice Kršćana i duša u Čistilištu u Moroviću, u Srijemska biskupiji.

Preporučujemo Vam ovu knjižicu koja je bogata sadržajem i vrlo pristupačna u opremi i cijeni. Cijena po primjerku je 35 kn, Za veće narudžbe popust.

++++

CORPUS DOMINI

Mošćenička 3, Trešnjevka

10110 Zagreb

Tel.: 3695.241

arhiva_novosti

Sveta misa
radnim danom u 6,30 sati
nedjeljom i blagdanom u 9 i 17 sati

Euharistijsko klanjanje
svaki dan od 7 do 17 sati

Molitva svete krunice i blagoslov
svaki dan u 16,30 sati

Plan adoracije i nakane
Liturgijski kalendar

Copyright © 2023 Corpus Domini. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).