Alternative flash content

Requirements

Događanja

U kapeli Corpus Domini (Mošćenička 3, Trešnjevka)  adoracija uz jesenske kvatre. Jesenske kvatre su posvećene  molitvi za svećenička i redovnička zvanja te za kršćanski odgoj mladeži. U petak 19. rujna na večer je Sveta misa u 20 sati, a prije toga je u 19:15 pokorničko bogoslužje i sveta ispovijed. Nakon Svete mise je cijelonoćno klanjanje pred Presvetim sve do jutarnje svete mise u 6.30 sati. Sudjeluju sestre Pohoda Marijina, Molitveni vjenčić Kraljice obitelji, Marijina legija a pozvani su svi štovatelji euharistije. 
Hodočašće: Križnim putom hrvatskih zarobljenika 2014
U subotu, 4. listopada polazi hodočašće Križnim putom hrvatskih zarobljenika po najvećim stratištima u Republici Slovenije. Putovanje prema slijedećem programu: Polazak ispred kapele Corpus Domini, Mošćenička 3 na Trešnjevci  u 7 sati ujutro, prijelaz državne granice u Bregani, vožnja putem Brežice – Zidani Most. Posjet Hude Jame kraj Laškog. Zatim posjet Memorijalnog centra Teharje, prvi spomenik žrtvama komunizma,  gdje je nekad bio veliki sabirni logor. Sveta misa u Celju u crkvi sv. Jožefa kod otaca lazarista. Odmor za ručak. U 13. 30 kreće se vožnjom putem doline rijeke Savinje i Mislinja do Hude Luknje i Slovenj Gradeca. Prelazi se most u Dravogradu i vozi se putom zarobljenika uz Dravu do Maribora. Posjet groblja Dobrava kraj šume Tezno i polaganje vijenca na kosturnicu. Pobožnost križnog puta u crkvi Muke Gospodnje u Macelju i poslije toga povratak u Zagreb oko 20 sat. Ponijeti sa sobom osobnu iskaznicu, kišobran i jelo. Voditelj puta don Pavao Crnjac. Prijaviti se odmah i najkasnije do 30 rujna na telefon 01.3695.241
NAŠ IZLOG KNJIGA
„JEDAN MJESEC S MARIJOM“ biblijska i otačka razmatranja o Marija od kardinala Gianfranca Ravasi. Knjižica ima oko 100 stranica, vrlo ukusno opremljena, donosi kratka razmatranja o Mariji za mjesec listopada. Razmatranja su raspoređena u 31 naslov, za svaki dana po jedno razmatranje. Svako razmatranje se sastoji od kratkog biblijskog teksta, zatim meditacije koja je ukorijenjene u bogate misli crkvenih otaca o Mariji te završava molitvom nadahnutom istim razmišljanjem. Ovo je prvo djelo na hrvatskome jeziku ovoga plodnog teologa i bibličara svjetskog glasa. Knjižica se može nabaviti u katoličkim knjižarama ili na adresi Pavao Crnjac, Mošćenička 3, 10110 Zagreb. 
„PRED EUHARISTIJSKIM ISUSOM“, razmatranja za adoraciju od don Elia Piazza. Molitvena razmatranja, koja su iznesena u stavcima, sastavljena su ne temelju biblijskih čitanja. Mogu se čitati u zboru ili litanijski ili pak da se iza njih pjeva pjesma i ostaje u kratkoj šutnji. Knjižica je zapravo mali molitvenik za one koji često adoriraju pred Presvetim. Ima 31 razmatrane na 73 stranice.
„SVETA MARGARETA MARIJA ALACOQUE“, miljenica Srca Isusova.
U knjižici je donesen kratak životopis svete Margarete Alacoque i njezine vizije Srca Isusova, poruke Srca Isusova i duhovnost Srca Isusova. U dodatku se donosi povijest štovanja Srca Isusova u Hrvatskoj, posvetne molitve i obećanja Srca Isusova.  Knjižica je prikladna za adoraciju pred Presvetim i za njegovanje pobožnosti Presvetom  Srcu Isusovu. Tekst je izložena na 62 stranice s dosad neobjavljenim fotografijama u boji.
 

arhiva_novosti

Sveta misa
radnim danom u 6,30 sati
nedjeljom i blagdanom u 9 i 17 sati

Euharistijsko klanjanje
svaki dan od 7 do 17 sati

Molitva svete krunice i blagoslov
svaki dan u 16,30 sati

Plan adoracije i nakane
Liturgijski kalendar

Copyright © 2023 Corpus Domini. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).