Alternative flash content

Requirements

Slavlje Tijelova

U KAPELI CORPUS DOMINI - Trešnjevka, Mošćenička 3- KLANJANJE UZ LJETNE  KVATRE. U kapeli Corpus Domini održava se 13. lipnja, na kvatreni petak, sveudiljno klanjanje, adoracija cijeli dan i noć. Ljetne kvatre posvećene su molitvi za posvetu ljudskog rada i urod zemlje- blagoslov polja. U 19 sati je pokorničko bogoslužje i zatim sveta ispovijed. To je poziv na duhovnu obnovu pred blagdan Tijelova. U 20 sati je Sveta misa a poslije nje slijedi adoracija cijelu noć sve o 6 sati ujutro. Molimo za blagoslova naših polja, vrtova, voćnjaka i vinograda.  Pozivamo sve štovatelje Euharistijskog Spasitelja da se pridruže ovoj pobožnosti.
+++

PROSLAVA TIJELOVA U KAPELI CORPUS DOMINI na TREŠNJEVCI
Svetkovinu Tijelova, u četvrtak 19. lipnja, kapela sveudljnog klanjanja Corpus Domini, Mošćenička 3 na zagrebačkoj Trešnjevci, slavi kao liturgijsku svetkovinu svoga titulara.
Trodnevnicu za Tijelovo predvodi i propovijeda fra Miroslav Bustruc i treći dan fra Svetozar Kraljević, franjevci. Pod misom pjevaju župni zborovi mladih: U ponedjeljak zbor mladih „Coprus Domini“, u utorak zbor mladih „Laus“ iz sv. Marka Križevčanina, a u srijedu zbor hercegtovačkih franjevačkih bogoslova iz Dubrave. Misao vodilja ovogodišnje proslave je Euharistija u poruci sv. Ivana Pavla II.
Na samu svetkovinu Tijelova mise su u 7, 9 i u 18.30 sati. Jutarnju Misu u 7 sati predslavi rektor Pavao Crnjac, u  9 sati vlč. Odilon Singbo, vikar župe sv. Marka Križevčanina, a svečanu u 18.30  predslavi mons. Nedjeljko Pintarić, moderator Nadbiskupskog Duhovnog Stola. Cjelodnevna adoracija održava se umjesto tijelovske procesije. Dođite,  proslavimo blagdan našeg zajedništva. (P.C.)


 

arhiva_novosti

Sveta misa
radnim danom u 6,30 sati
nedjeljom i blagdanom u 9 i 17 sati

Euharistijsko klanjanje
svaki dan od 7 do 17 sati

Molitva svete krunice i blagoslov
svaki dan u 16,30 sati

Plan adoracije i nakane
Liturgijski kalendar

Copyright © 2023 Corpus Domini. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).