Alternative flash content

Requirements

Dvostruk Marijin blagdan

SESTRE POHODA MARIJINA ZA BLAGDAN SVOJE ZAŠTITNICE
U završetku smo mjeseca svibnja. Svaki dan je bila pobožnost na čast Blaženoj Djevici Mariji, kraljici svibnja. Dolazio je postojano jedan broj vjernika da izrazi svoje štovanje majci Mariji.
Posljednji dan svibnja je dvostruki blagdan majke Marijie. Sestre Pohoda Marijina slave blagdan Marijina pohođenja Elizabeti kao svoju zaštitnicu. Sv. Franjo Saleški, utemeljitelj, nadahnuo se na tom događaju i želio je da sestre Pohoda Marijina žive revnost susreta  ovih dviju pobožnih žena. U kapeli Corpus Domini sestre Pohoda Marijina slave blagdan svoje zašitnice svetom misom u jutro u 6:30 i poslije podne u 17 sati. Svečanu misu u 17 predslavi fra Miroslav Bustruc, franjevac, a pjeva mješoviti zbor „Corpus“.
Isti je dan 31. svibnja, blagdan Gospe od Kamenitih vrata, zaštitnice grada Zagreba. Svečana sveta misa je u 19 sati u katedrali koju predvodi kardinal Zenon Grocholewski, pročelnik kongregacije za katolički odgoj i sveučilišta. Poslije svete mise je procesija ulicama Zagreba: Bakačevom ulicom, Trgom bana Jelačića, Radićevom ulicom do pred oltar Gospe Kamenitih vrata. Pozvani smo svi na sudjelovanje.(P.C.)    

 

CARITAS POZIVA U POMOĆ ZA POPLAVLJENJE

Hrvatski Caritas zahvaljuje hrvatskim građanima koji su u proteklih nekoliko dana velikodušno darovali svoja novčana sredstva i ostala materijalna dobra - Caritasu Požeške biskupije i Đakovačko-osječke biskupije namijenjeno 100.000 kn za nabavu najnužnijih namirnica za pomoć postradalim obiteljima.
Zagreb, (IKA) - Uslijed velikih materijalnih stradanja i brojnih ugroženih obitelji i domaćinstava uzrokovanih poplavama u kontinentalnoj Hrvatskoj izlijevanjem Save, Hrvatski je Caritas 17. svibnja – odlukom svojega predsjednika mons. Josipa Mrzljaka – pokrenuo akciju prikupljanja pomoći poplavljenima.
U akciju je moguće uključiti se: uplatom na žiro-račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR05 2340 0091 1000 8034 0, poziv na broj 175; SWIFT PBZGHR2X; pozivom na donacijski telefon 060 9010 (6,25kn po pozivu, PDV uključen); on-line uplatama na www.caritas.hr. Građani se o ostalim konkretnim mogućnostima uključenja u akciju mogu informirati u najbližem biskupijskom ili župnom caritasu.
Iz Interventnoga fonda Hrvatski je Caritas danas uputio i 100.000 kn namijenih nabavi najnužnijih namirnica za obitelji postradale u poplavi za koje skrbe Caritas Požeške biskupije i Đakovačko-osječke nadbiskupije. Djelatnici i volonteri biskupijskih, dekanatskih i župnih Caritasa uključeni su u pomaganje stanovnicima poplavljenih područja. Najteža situacija je na području Županje i općina Štitar, Bošnjaci, Drenovci, Vrbanja i Gunja, Slavonskog Šamca, Ciglenika i Bečica, kao i na pleterničkom području te u Požeškoj kotlini, koja je pod vodom.
Hrvatski Caritas zahvaljuje hrvatskim građanima koji su u proteklih nekoliko dana velikodušno darovali svoja novčana sredstva i ostala materijalna dobra, ponudili smještaj i osobni angažman u neposrednom pomaganju stradalima na terenu, kao i svima koji se javljaju i raspituju o pokretanju lokalnih akcija prikupljanja pomoći te onima koji nazivaju donacijski telefon Hrvatskog Caritasa.
"Našim sugrađanima koji su morali napustiti svoje domove i svima onima kojima strepe za nepos-rednu budućnost i moraju se suočiti s bolnim gubitcima, želimo reći da nisu, i neće ostati, sami", poručuje mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Hrvatskog Caritasa.
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

arhiva_novosti

Sveta misa
radnim danom u 6,30 sati
nedjeljom i blagdanom u 9 i 17 sati

Euharistijsko klanjanje
svaki dan od 7 do 17 sati

Molitva svete krunice i blagoslov
svaki dan u 16,30 sati

Plan adoracije i nakane
Liturgijski kalendar

Copyright © 2023 Corpus Domini. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).