Alternative flash content

Requirements

Posjet Apostolskog nuncija

POSJET APOSTLSKOG NUNCIJA MONS. ALESSANDRA D'ERRICO KAPELI CORPUS DOMINI I SAMOSTANU SESTARA POHODA MARIJNA
U završetku ovogodišnje korizme, na Veliki četvrtak 17. travnja, posjetio je kapelu Corpus Domini i samostan sestara Pohoda Marijina  mons. Alessandro D'Errico, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj. On je želio biti s nama na Veliki četvrtak kad se slavi blagdan Corpus Domini. Predvodio je misu Večere Gospodnje a s njim su koncelebrirali don Pavao Crnjac, rektor, mons. Jean Francois Lantheaume, tajnik nuncijature, i  o. Ivica Hadaš, isusovac, službeni prevoditelj. Na početku mise izrekao je pozdrav dobrodošlice na talijanskom jeziku don Pavao Crnjac. Posebno je istakao radost i iznenađenje posjeta kojim je uzveličao Sv. misu Večere Gospodnje. On je također u kratkim crtama upoznao Nuncija s poviješću i euharistijskim poslanjem kapele, napose s njezinim osnutkom i obilježavanjem 13-stoljetne povezanosti Hrvatskog naroda s Svetom stolicom, kao i poklon freske u apsidi  pape Pija XII. za tu zgodu, i blagoslov križa pred kapelom koji je učinio mons. Giulio Einaudi 18. listopada 1998. godine. Dobrodošlicu su potvrdili predajom buketa cvijeće ministranti David i Gabrijela Stojanović i pjevački zbor „Corpus“ svojim skladnim pjevanjem.
Preuzvišeni nuncij Alessandro D'Errico odao je priznanje svima koji sudjeluju u sveudiljnoj adoraciji Presvetom, počevši od sestara Pohoda Marijina, preko rektora do  posljednjeg adoratora. U homiliji, koju donosimo u cijelosti, istakao je temeljnu poruku Velikog četvrtka a to je Misa Večere Gospodnje koja se trajno događa u ovoj kapeli i u svim župnim crkvama kao i važnost prezbitera, svećenika, koji u ovom danu slave svoj blagdan utemeljenja i svoje poslanje. Pozvao je u duhu nastupa pape Franje da svećenici i svi vjernici iziđu iz uhodanih okvira i da na jednostavan način naviještaju poruku Radosne vijesti. A ta Radosna vijest je Isusovo evanđelje: „Bog je ljubav, Bog je Otac, Bog je Otac svima, on je Otac koji je radostan kad se djeca vraćaju svojoj kući. On je Otac koji  traži sinove i kćeri dok se ne vrate. On je otac koji čini blagdan kad se jedno dijete odluči vratiti u njegov dom.“  Bog je Hrvatsku blagoslovio mnogim svećenicima i želi da u tom novom, neposrednom stilu naviještaju Radosnu vijest. Na kraju je sve pozvao: „Budite uvijek zajednica uskrsnuća, zajednica Uskrsa, zajednica radosti, zajednica koja hodi putovima svijeta puna radosti što može naviještati Isusovu radosnu vijest. Sretan Uskrs!“
Nakon vrlo radosne Svete mise Preuzvišeni nuncija zadržao se na kratkom domjenku i u razgovoru sa sestrama Pohoda Marijine. Zanimao se za njihov život, njihovu karizmu i njihovo poslanje. Svi smo ostali iznenađeni neposrednošću i iskrenošću u kojem se odvijao ovaj susret. (P:C.)  
 

 

 

ČESTITKA za USKRS
Svim čitateljima našeg portala, svim klanjateljima i adoratorima radostan i blagoslovljen Uskrs i uskrsne blagdane. Uskrsli Gospodin neka svima bude izvor radosti i mira. Urednik.

 

 

arhiva_novosti

Sveta misa
radnim danom u 6,30 sati
nedjeljom i blagdanom u 9 i 17 sati

Euharistijsko klanjanje
svaki dan od 7 do 17 sati

Molitva svete krunice i blagoslov
svaki dan u 16,30 sati

Plan adoracije i nakane
Liturgijski kalendar

Copyright © 2023 Corpus Domini. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).