Alternative flash content

Requirements

Euharistijska adoracija na svjetskoj razini za duhovna zvanja

U siječnju ove godine pokrenuta je inicijativa za sveudiljnu adoracija, sveudiljno klanjanje, na svjetskoj razini za duhovna zvanja i za uklanjanje seksualnih zloupotreba sa strane klera. Inicijativu je dao kardinala Claudio Hummes, koji je potakao da se u tu svrhu osnuju „euharistijski coenaculi“. Inicijativa je iznesena u pismu 8. prosinca 2007. godine.

Svakako da zloupotrebe koje čine crkvene osobe odnosi se na 0,1% klera a ostali nemaju s time nikakve veze. Za takve osobe je potrebna adoracija i pojačano duhovno vodstvo.

Ističe se da je svim svećenicima potrebno duhovno vodstvo da žive svoj poziv i ostvaruju svoje poslanje u svijetu. Predlaže se biskupima da u svojim biskupijama osnuju takve „euharistijske coenacule“ u kojima će se posvećene osobe i laici povezati u duhu zajedništva u molitvu i u trajnu adoraciju.
Cilj ove inicijative je da se iz svakog ugla zemlje diže Bogu molitva adoracije, zahvale, hvale, prošnje i zadovoljštine. A ta neprestana molitva trebala bi potaknuti dovoljan broj svetih zvanja za svećeništvo ali isto tako da bude i potpora, i neka vrsta duhovnog majčinstva, svima koji su pozvani na svećeništvo.
Izabrana je upravo euharistijska adoracija jer je euharistija središte života Crkve.

Sakrament euharistije zahvaća svećenika u cjelini jer je on prvenstveno zaređen da slavi euharistiju. Euharistija dakle pripada samoj naravi svećeničkog poziva.
Posebnu ulogu u tome imaju redovnice, koje po primjeri Marije, kao posvećene duše, mogu duhovno pomoći i poduprijeti svećenike i to svojim potpunim predanjem, molitvom i pokorom. Potrebno je da podupiru i prate svećenika svojim molitvom na jedan anoniman način.

Zapravo sve žene, neovisno o dobi i godinama, i mjestu i ulozi u Crkvi, trebale bi pratiti i poduprijeti svećenike svojom molitvom bez obznanjivanja imena.

U današnjem društvu, u kojem je jako prisutna kritičnost, pa i odbojnost prema religiji, neki rade da treba nestati religija, svi su kršćani pozvani da mole za prezbitere i njihovo posvećenje. Oni su veliki dobrotvori čovječanstva.

arhiva_novosti

Sveta misa
radnim danom u 6,30 sati
nedjeljom i blagdanom u 9 i 17 sati

Euharistijsko klanjanje
svaki dan od 7 do 17 sati

Molitva svete krunice i blagoslov
svaki dan u 16,30 sati

Plan adoracije i nakane
Liturgijski kalendar

Copyright © 2023 Corpus Domini. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).