Alternative flash content

Requirements

Dublin izabran za sjedište Euharistijskog kongresa 2012.

Dublin, glavni grad irske, bit će sjedište novog Euharistijskog međunarodnog kongresa koji će se održati 2012. godine. Tu vijest je priopćio papa Benedikt VI. u svojoj homiliji u završnom danu Kongresa.

Ta je vijest priopćena katoličkoj svjetskoj javnosti putem televizije. „Dok se privodi kraju ovaj značajan događaj u životu Crkve, rekao je papa Benedikt, pozivam vas da se ujedinite u molitvi za sretan uspjeh slijedeće Euharistijskog međunarodnog kongresa, koji će se održati gradu Dublinu, u Irskoj.“

Papa je iskoristio priliku da „pozdravi katolike Irske, koji se pripremaju na ovaj crkveni susret. Uvjeren sam, da svi oni koji budu sudjelovali na slijedećem Kongresu, naći će u njemu trajnu duhovnu obnovu.“

S velikom radošću primili su tu vijest prisutni kardinal Asean Brada, nadbiskup Armagha, i mons. Diramuid Martin, nadbiskup Dublina.

Oni su odmah izjavili da je potrebno odrediti temu Kongresa, ali su svjesni činjenice da će to biti 50. Euharistijski međunarodni kongres i da će se time obilježiti 50 godina od početka Drugog Vatikanskog sabora.

Euharistijski kongres u Dublinu imat će međunarodno značenje. On će privući tisuće hodočasnika i dat će priliku katolicima u Irskoj a izvan nje, da se susretnu, zajedno mole i raspravljaju o pitanjima vjere.

To je drugi puta da se Euharistijski međunarodni kongres održava u Dublinu. Naime, prije njega 1932. godine održan je takav Kongres koji je ima velik uspjeh i bio snažna manifestacija vjere.

Danas, nastavili su ova dva prelata Crkve, živimo u drugačijem vremenu. Naša je nada da Euharistijski kongres 2012. bude prilika za Katoličku Crkvu u Irskoj  da razmisli o središnjosti Euharistije  u našoj zajednici koja se u sebi sve više raščlanjuje i da dade impulse obnove za prakticiranje vjere.“ 

arhiva_novosti

Sveta misa
radnim danom u 6,30 sati
nedjeljom i blagdanom u 9 i 17 sati

Euharistijsko klanjanje
svaki dan od 7 do 17 sati

Molitva svete krunice i blagoslov
svaki dan u 16,30 sati

Plan adoracije i nakane
Liturgijski kalendar

Copyright © 2023 Corpus Domini. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).