Alternative flash content

Requirements

ADORACIJA UZ KVATRE

 

KAPELI CORPUS DOMINI (Trešnjevka, Mošćenička 3) KLANJANJE UZ PROLJETNE KVATRE. MOLITVA ZA MISIJE GRADOVA  u gradu Zagrebu. U kapeli Corpus Domini održava se  2. ožujka, na kvatreni petak, sveudiljno klanjanje, adoracija cijeli dan i noć. Proljetne kvatre su posvećene pokori i obraćenju. Ovaj put posebno se molimo za ostvarenje Misije gradova u gradu Zagrebu. U 17 sati je pobožnost križnog puta, u 19 sati pokorničko bogoslužje i korizmena sveta ispovijed. U 20 sati je Sveta misa a poslije nje slijedi adoracija cijelu noć. U ovoj korizmi molimo se svaki dan u adoraciji od 7 sati  do 17 sati za ostvarenja Misije gradova u gradu Zagrebu. Pozivamo pojedince i molitvene zajednice  da nam se pridruže.

MOLITVA ZA NOVU EVANGELIZACIJU
U Tebe se uzdam, Isuse Bože, daj da Tvoj život postane moj život, pravi život, život u zajedništvu s Tobom, kojim  si svijetu donio spasenje.
Daj da Crkva prožeta snagom Duha Svetoga dade prikladan odgovor izazovima današnjeg svijeta. Promjene su u svijetu velike i traže nov način naviještanja evanđelja. Neki žele isključiti Boga iz javnosti i staviti vjeru u privatni okvir. Neki žele pripadati Crkvi ali je njihov život u opreci s vjerom. Zbog toga su mnogi kršćani zbunjeni i zapali su u sumnje i ravnodušnost.
Gospodine, ulij nam misijskog žara po svome Duhu da živimo svoj kršćanski poziv u duhu apostolskih vremena. Daj nam odvažnosti da vjernošću Marijinom i svetih hodimo k Ocu kamo nas ti vodiš. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.


BIBLIJSKA GRUPA
Svake subote  u KORIZMI održava se u euharistijskoj zajednici Corpus Domini Biblijska grupa. U nju su dobro došli svi koji žele upoznati Sveto pismo i moliti uz pomoć njega. Rad u biblijskoj grupi odvija se prema metodi Lectio divina. Svakako, da su prvenstveno pozvani lektori ili čitači na Svetoj misi.
Sastanak se održava u katehetskoj dvorani u 17. 30. Poželjno  ponijeti sa sobom  Sveto pismo ili tekst iz Živog vrela. Voditelj don Pavao Crnjac, rektor

arhiva_novosti

Sveta misa
radnim danom u 6,30 sati
nedjeljom i blagdanom u 9 i 17 sati

Euharistijsko klanjanje
svaki dan od 7 do 17 sati

Molitva svete krunice i blagoslov
svaki dan u 16,30 sati

Plan adoracije i nakane
Liturgijski kalendar

Copyright © 2023 Corpus Domini. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).