Alternative flash content

Requirements

DEVETNICA BOŽANSKOM MILOSRĐU

 

  

 

 DEVETNICA BOŽANSKOM MILOSRĐU u susret svetkovini SVH SVETIH
U susret svetkovine Svih sveti i u pripremi za „Noć otvorenih crkvi“ 31. listopada održava se devetnica Božanskom milosrđu u crkvi Cropus Domini. Devetnica započinje na dan prvog spomena blaženog pape Ivana Pavla II, u subotu 22. listopada i traje do nedjelje 30. listopada. Svaki dan predvodi devetnicu u 15 sati  „Zajednica molitelja i štovatelja Božanskog milosrđa“ iz župe sv. Josipa. U dnevnom programu molitve  pred svetkovinu Svih svetih ističe se svaki dan ime jednog našeg blaženika i moli se za njegovo skoro proglašenje svetim. Devetnica se održava u sastavu „Stepinčeve krunice kroz Zagreb“ a završiti će klanjanjem pred Presvetim 31. listopada u „Noći otvorenih crkvi“ koje će trajati do 22 sata.  

  

PROSLAVA SV. MARGARETE MARIJE ALACOQUE
Sestre Pohoda Marijina proslavile su blagdan sv. Margarete m. Alacoque u liturgijskoj zajednici Corpus Domini, na Trešnjevci u Zagrebu. Ove godine taj blagdan je prenesen s nedjelje, 16. listopada, kad bi se trebao slaviti na dan poslije, na ponedjeljak 17. listopada. Ovogodišnja svečanost je bila veća od ranijih, istakao je u pozdravu rektor Pavao Crnjac, jer je u crkvi postavljen novi vitraj s likom sv. Margarete kako  prima poruke od Srca Isusova. U prepunoj crkvi svetu misu je predvodio isusovac o. Mijo Nikić, profesor na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove zajedno s rektorom i o. Tadejom Perica, karmelićaninom iz Bugarske. O. Nikić u propovijedi je predstavio sv. Margaretu kako je u svom vremenu, koje je bilo obilježeno hladnim janzenizmom, primila poruke da nas Bog sve ljubi. U slici o tri potoka koja neprestano teku iz božanskog Srca, a koja je bila draga sv. Margareti, propovjednik je objasnio veličinu Božje ljubavi koja je i danas na nama. Ona se i danas očituje prema grješnicima, prema onima koji teže prema savršenstvu i prema prijateljima koji ga posebno slijede.
Poslije Svete misa bila je neslužbena promocija dviju knjiga koje je izdala Zaklada biskupa Josipa Langa: „Očima psihologa teologa“ od o. Mije Nikića, i „Duhovne vježbe iz Paray-le-Moniala“, kojima je suizdavač samostan Pohoda Marijina iz Zagreba.

 


arhiva_novosti

Sveta misa
radnim danom u 6,30 sati
nedjeljom i blagdanom u 9 i 17 sati

Euharistijsko klanjanje
svaki dan od 7 do 17 sati

Molitva svete krunice i blagoslov
svaki dan u 16,30 sati

Plan adoracije i nakane
Liturgijski kalendar

Copyright © 2023 Corpus Domini. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).