Alternative flash content

Requirements

70 GODINA kapele CORPUSD DOMIN

 U Corpus Domini obilježena svečano 70 obljetnica posvete crkve koja jedina u nas otvorena sveudiljnom klanjanju. U sudjeluvanju mnoštva vjernika, iako je godišnji odmor, u prepunoj crkvici Svetu misu zahvalnicu služio mons. Juraj Kolarić. Zajedno u koncelebraciji sudjelovali rektor Pavao Crnjac i prof. Žarko Kraljević, salezijanac. Mješoviti zbor kapele uzveličao je svečanost. Na ulazu u crkvu istaknut je bio veliki pano sa 90 fotografija iz povijesti kapele s tumačenjem najvažnijih događaja iz njezine kronike.
U pozdravu u ime sestara Pohoda Marijina rektor Pavao Crnjac je istakao da je Božja providnost u teškom vremenu na početka drugog svjetskog rata pokrenula brojne dobrotvore u Društvu sveudiljnog klanjanja na čelu s biskupom Josipom Lachom i nadbiskupom Alojzijem Stepincem da su podigli ovu građevinu. U njoj su bile dvije inicijativa: dom Božje providnost: omladinski dom za žensku mladež koja je bila u zanatskom naukovanju i kapela euharistijskog klanjanja. Tijekom vremena kapela je postala svetište euharistije i ujedno jedina crkva podignuta na spomen 1300 godišnjice krštenja Hrvata . Koliko su bili zaslužni utemeljitelji i graditelji ovog zdanja u stilu moderne, toliko su zaslužne i sestre Pohoda Marijina koje su u vrijeme komunizma očuvale ovo svetište  od svojatanja i vandalizma putem višegodišnjih sudskih procesa.
Mons. Kolarić je istaknuo u obilježavanju ove godišnjice važnost zahvalnosti i važnost molitve. Zahvalnosti svima koji su u teškim vremenima izgradili ovaj dom i očuvali ga u njegovu poslanju. Molitva je ona koja u ovom svetištu u tišini i skromnosti otvara nas sadašnjost i budućnosti. Središnja misao propovijedi bila je euharistija kao izraz zahvale Gospodinu i slavlje njegove nazočnosti u zajednici koju okuplja. Po njoj je Crkva živa u svojim najmanjim sastavnicama u obitelji i u životu pojedinih kršćana. Svečanost ove proslave završila je zahvalnom himnom Tebe Boga hvalimo koju svu svi radosno i gromko pjevali.(P.C.)     

 

arhiva_novosti

Sveta misa
radnim danom u 6,30 sati
nedjeljom i blagdanom u 9 i 17 sati

Euharistijsko klanjanje
svaki dan od 7 do 17 sati

Molitva svete krunice i blagoslov
svaki dan u 16,30 sati

Plan adoracije i nakane
Liturgijski kalendar

Copyright © 2023 Corpus Domini. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).