Alternative flash content

Requirements

SPOMEN POSVETE

KAPELA
CORPUS DOMINI
Mošćenička 3,  Trešnjevka

70 – GODINA
U SLUŽBI
EUHARISTIJSKOG KLNJANJA

20.07.1941. – 20.07.2011.

SPOMEN NA DAN POSVETE
SVETU MISU ZAHVALNICU

predslavi:
mons. dr Juraj KOLARIĆ

U SRIJEDU
20. SRPNJA 2011.
u  18. 30 sati

Okružnica br. 7674/1943
„ Vječno klanjanje presvetom otajstvu“

„…Preporučujem braći svećenicima iz Zagreba, kad ih put nanese do crkvice Corpus Domini, crkvice Vječnog klanjanja, da se rado svrate u nju i dadu počast Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.
Posebno pak stavljam to isto na srce svima članovima katoličkih organizacija među katoličkim muževima i ženama, mladićima i djevojkama, a i među djecom, da ne bude dana, kad ne bi netko barem od organiziranih katolika došao tamo, da se pokloni svome Bogu.
U ovim danima opće kušnje i nevolje ništa nas drugo ne može spasiti nego molitva. I što se više ruku bude dizalo k nebu i revnije molilo, to više se smijemo nadati blagoslovu s neba. A najviše svakako po molitvi pred Onim, koji je rekao – bez mene ne možete ništa učiniti!
Neka euharistijski Spasitelj izlije iz ovog mjesta obilje svetog blagoslova na naš grad Zagreb, čitavu našu nadbiskupiju i čitav naš hrvatski narod!

U Zagrebu, dne 16. kolovoza 1943.          Alojzije, nadbiskup, v.r.
                                                +++++++
„Crkva Corpus Domini ima isključivu svrhu u gradu Zagrebu da u njoj preko dana bude izloženo Presveto Otajstvo i da vjernici mogu dolaziti u crkvu i klanjati se prisutnom Euharistijskom Spasitelju, zahvaljivati  mu, davati mu zadovoljštinu i moliti njegovo milosrđe za grad Zagreb i za Crkvu u njemu. Stoga ta crkva ne može služiti bilo kojoj privatnoj grupi koja bi u njoj, paralelno sa euharistijskim pobožnostima, vršila kakve druge pobožnosti…»
U Zagrebu, 29. listopada 1996. godine.
Franjo kardinal Kuharić, nadbiskup
++++++
„Dragi vjernici, osobito vi koji živite na našoj Trešnjevci: Dolazite ovamo! Dolazite s malom djecom! Djeca i te kako osjećaju Božju blizinu. Djeca su otvorena Bogu. Tu je odnos direktan. Zato dovedite djecu nakratko. Ovdje u tišinu pred Bogom ljubavi. Bit će to blagoslov za njih, za vas i za naše obitelji…“
Kardinal Josip Bozanić u Corpus Domini, 5. lipnja 2010.

arhiva_novosti

Sveta misa
radnim danom u 6,30 sati
nedjeljom i blagdanom u 9 i 17 sati

Euharistijsko klanjanje
svaki dan od 7 do 17 sati

Molitva svete krunice i blagoslov
svaki dan u 16,30 sati

Plan adoracije i nakane
Liturgijski kalendar

Copyright © 2023 Corpus Domini. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).