Alternative flash content

Requirements

MOLITVA PRED PRESVETIM ZA OBITELJ I PAPIN DOLAZAK

MOLITVA PRED PRESVETIM ZA OBITELJ I PAPIN DOLAZAK

U kapelici Corpus Domini, Mošćenička 3, Trešnjevka, organizira se sveudiljno klanjanje svakog četvrtka, petka i subote: „U molitvi pred Presvetim za obitelj i Papin dolazak“. Ta molitvena inicijativa započinje  3. veljače a održavat će se svakog tjedna do 4. lipnja, do dana Papina dolaska. Sveudiljno klanjanje u spomenute dane trajat će dan i noć a animirat će ga članovi katoličkih udruga: Molitveni vijenac kraljice obitelji, Marijina legija, Molitvena zajednica bl. Alojzija Stepinca  i sestre Pohoda Marijina.
Adoracija u ostale dane je redovna od 7 sati ujutro do 17 sati poslije podne.
Adoracija je nadahnuti Pismom naših biskupa koji pozivaju da „Zajedno u Kristu“ idemo u susret ovom događaju. Na posebnom letku otisnute su Poticaji za molitvu pred Presvetim: za molitvu za mlade, za susret s Papom, poticaji molitve za obitelj s obrascom Molitve za obitelj. Posebno su istaknuta Djela ljubavi koja trebaju pratiti ovu adoraciju. Zapravo, adoracija svakog pojedinca, koja traje pola sati ili više, završava duhovnom pričešću i poslanjem koje se ostvaruje u djelima ljubavi. Poticaj za molitvu i djela ljubavi nalaze se u rubrici Aktualne teme.    

 
NOVI VITRAJ S LIKOM BLAŽENOG  ALOJZIJA STEPINCA
Blaženi Alojzije Stepinac u adoraciji pred Presvetim novi je vitraj u kapelici Corpus Domini. Vitraj se nalazi na prvom prozoru kod ulaza u kapelicu. On zorno predstavlja bl. Alojzija Stepinca koji kleči na klecalu i u mističnom zanosu moli, u ruci mu se nalazi krunica a lice mu je vedro u blagom ushitu okrenuto pogledom prema svetohraništu. Autor vitraja akademski slikar Branimir Dorotić prikazao je blaženika u jednostavnoj biskupskoj odjeći kako kleči na klecalu i moli, a blaga žuta boja u pozadini podsjeća na zlatnu boju, boju sunca koje sjaji ne samo kroz vitraj nego sjaji i od sunca iz svetohraništa u kojemu je euharistijski Isus. U podnožju lika stoji natpis: Bl. Alojzije Stepinac, nadbiskup zagrebački, 1890. – 1960. Prizor na vitraju podsjeća na stvarni događaj kad je blaženi Alojzije Stepinac 1. listopada 1943. , na prvi petak, započeo adoraciju u kapelici Corpus Domini s nakanom da se Zagreb očuva od ratnih razaranja i da se u njoj moli za zagrebačku nadbiskupiju i Crkvu u hrvatskom narodu. Ta njegova želja se ostvaruje u posljednjih 68 godina koliko se kontinuirano ovdje moli i održava sveudiljno klanjanje.
Vitraj je postavljen 8. veljače pred sam blagdan blaženika kojeg u kapelici posebno časti Molitvena zajednica bl. Alojzija Stepinca. Dobrotvori vitraja su obitelj Pero i Mirjana Bevanda te klanjatelji u kapelici Corpus Domini.  

arhiva_novosti

Sveta misa
radnim danom u 6,30 sati
nedjeljom i blagdanom u 9 i 17 sati

Euharistijsko klanjanje
svaki dan od 7 do 17 sati

Molitva svete krunice i blagoslov
svaki dan u 16,30 sati

Plan adoracije i nakane
Liturgijski kalendar

Copyright © 2023 Corpus Domini. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).