Alternative flash content

Requirements

Novosti

24 SATA PRED GOSPODINOM

U kapeli CORPUS DOMINI adoracija dan i noć

POST, MOLITVA I ADORACIJA

ZA DOMOVINU I OBITELJ

Petak 13. TRAVNJA

6:30 SVETA MISA

7:30 Adoracija po grupama i pojedinačno

24:00 Adoracija u tišini do 6:30

Subota 14. TRAVNJA

6:30 SVETA MISA

7:00 Adoracija po grupama

16:50 Blagoslov i završetak adoracije

17:00 SVETA MISA

 

DOĐITE, POKLONIMO SE!

                                                                                                                                                                                                                                               

BLAGOSOLOVLJEN NOVI KRIŽNI PUT U KAPELI CORPUS DOMINI

U kapeli Corpus Domini na zagrebačkoj Trešnjevci postavljen je Novi križni put. U petak 23. ožujka mons. Ivan Šašako, pomoćni biskup zagrebački u prisutnosti velikog boja vjernika blagoslovio je novi križni put zatim je predvodio pobožnost križnog puta i Svetu misu. Mons. Šaško je kao vrstan liturgičar objasnio glavne osobine bueronske škole kao i temeljeni izraz i poruku novog križnog puta. Novi križni put je postavljen u spomen 75 godina početka sveudiljnog klanjanja koje je započeo bl. Alojzije Stepinac 1. listopada 1943.

Novi križni put je naslikao akademski slikar Željko Šegović iz Dugog Sela, prema interpretaciji križnog puta u stilu Beuronske škole sakralne umjetnosti iz Beurona. Freske u kapeli su isto tako u stilu iste umjetničke škole. Zbog malog prostora kapele postaje su grupirane u četiri skupine i postavljene na desnoj strani ispod vitraja kapele. Veličina postaja je  30x40 cm. Likovi na postajama Novog križnog puta prikazani su u skladnim bojama i vrlo dinamičnim scenama koje izražavaju mir i dostojanstvo. Križni put donosi stvarnu sliku onoga što se zbivalo na ulicama Jeruzalema kad se  Isus s križem uspinjao na Kalvariju. U postavljanju križnog puta, osim autora Šegovića, sudjelovali su mnogi dobrotvori i suradnici, kojima je izrekao zahvalnost rektor Pavao Crnjac. (P.C.)

POZIV NA MOLITVU ZA DOMOVINU

U kapeli CORPUS DOMINI održava se adoracija MOLITVA ZA DOMOVINU dan i noć u petak 23. na subotu 24. ožujka 2018.  Molitvu pred Gospodinom za Domovinu animira molitvena zajednica „Molitva i Riječ“. Molimo da se obustavi „ideološka kolonizacija“ naše Domovine. Početak adoracije je u 20 sati. (P.C.)

BLAGOSLOV NOVOG KRIŽNOG PUTA U KAPELI CORPSU DOMINI

U kapeli Corpus Domini postavljen je novi križni put kao spomen na obilježavanje 75 godina početka adoracije u njoj. Novi križni put će blagosloviti mons. Ivan Šaško u petak 23. ožujka. Poslije blagoslova obavit će se pobožnost križnog puta i Sveta misa.

Novi križni put je naslikao akademski slikar Željko Šegović iz Dugog Sela, prema interpretaciji križnog puta u stilu Beuronske škole sakralne umjetnosti iz Beurona u Južnoj Njemačkoj. Zbog malog prostora kapele postaje su grupirane u četiri skupine i postavljene na desnoj strani ispod vitraja kapele. Likovi na postajama Novog križnog puta prikazane su u skladnim bojama i vrlo dinamičnim scenama. One donose stvarnu sliku onoga što se zbivalo na ulicama Jeruzalema kad se  Isus s križem uspinjao na Kalvariju. U postavljanju križnog puta sudjelovali su mnogi dobrotvori i suradnici. (P.C.)

arhiva_novosti

Sveta misa
radnim danom u 6,30 sati
nedjeljom i blagdanom u 9 i 17 sati

Euharistijsko klanjanje
svaki dan od 7 do 17 sati

Molitva svete krunice i blagoslov
svaki dan u 16,30 sati

Plan adoracije i nakane
Liturgijski kalendar

Copyright © 2018 Corpus Domini. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).