Alternative flash content

Requirements

Novosti

JERIHONSKO BDJENJE I KLANJANJE U OKVIRU PROLJETNIH KVATRI

U KAPELI CORPUS DOMINI (Trešnjevka, Mošćenička 3) ODRŽAVA SE JERIHONSKO BDJENJE I KLANJANJE U OKVIRU PROLJETNIH KVATRI. U kapeli Corpus Domini održava se Jerihonsko bdjenje od 20. do 24. veljače (utorak, srijeda, četvrtak, petak i subota) u okviru proljetnih kvatri. U korizmi za  dane proljetnih kvatri  moli se za  obraćenje i pokoru. A u Jerihonskom bdjenju, klanjanju dan  i noći  molimo po želji pape Franje napose u petak 23. veljače za mir u Kongu, Južnom Jemenu i na Bliskom istoku te za  poštivanje ljudskog života i za domovinu. U petak 23.veljače je u 19 sati Pokorničko bogoslužje i korizmena sveta ispovijed, a poslije toga u 20 sati sveta misa.

http://corpusdomini.hr/docs/PlakatBdjenjaKorizma2018.pdf

PROSLAVA SV. FRANJE SALEŠKOG 24. SIJEČNJA

Proslava sv. Franje,utemeljitelja sestara Pohoda Marijina i zaštitnika katoličkih pisaca i novinara održat će se 24. siječnja u kapeli Corpus Domini na zagrebačkoj Trešnjevci. Osim svete mise u 6:30 svečanu svetu misu u 18 sati predvodit će fra Jozo Zovko. Poslije svete mise će biti čašćenje relikvija sv. Franje Saleškoga. Sestre Pohoda Marijina predvode i devetnicu u čast svoga utemeljitelja koja započinje 15. siječnja prije večernjeg blagoslova.

Franjo Saleško rodio se 1567. u Savoji u Francuskoj, umro u Lyonu 22. prosinca 1622. a sahranje 24. siječnja u Annecyiju. Djelovao je ekumenski među kalvinima u pokrajini Chablais kraj Ženeve od kojih su mnogi ponovo stupili u zajedništvo Crkve. Dao je primjer pastoralnog djelovanja svom vremenu. Napisao brojne spise među najpoznatijima su „Filotea ili Uvd u pobožni život“ i „Teotima ili Rasprava o Božjoj ljubavi“.  Proglašen je svetim 1665, naučiteljem Crkve 1877, i zaštitnikom pisaca i novinara 1923. godine. (P.C.)

MOLITVENA OSIMNA ZA JEDINSTVO KRŠĆANA

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana obavlja se od 18. do 25. siječnja. Na dan obraćenja sv. Pavla trebalo bi se dogoditi i obraćenje svih molitelja kršćana. Tema ovogodišnje Molitvene osimne uzeta je iz knjige Izlaska: „Desnica tvoja, Gospodine, snagom se prodiči.“ Molitve i meditacije sastavili su kršćani s Kariba, otoci u Karibskom moru.  Oni su primili Sveto pismo i kršćanstvo kolonizacijom a nadahnućem Biblije izvedeni su u stanje slobode. Molitvena osmina ove godine pita svakog pojedinog od nas: Računamo li mi kršćani 21. stoljeća još uvijek s Bogom i snagom desnice njegove kao što su računali porobljeni kršćani s Kariba?

Molitvena osmina okupljaće kršćane rezličitih pripadnosti u crkvama grada Zagreba i župama nadbiskupije.

Prva postaja započet će u četvrtak 18. siječnja u 19 sati u grkokatoličkoj konkatedrali Sv. Ćirila i Metoda, Ćirilometodska 1 u Zagrebu.

Druga postaja bit će u petak 19. siječnja u 19 sati, a domaćin je Reformirana kršćanska crkva, na adresi Našička 20 kod Stadiona NK Jarun.

Središnje ekumensko slavlje održat će se u nedjelju 21. siječnja u 19 sati u rimokatoličkoj župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije na Dolcu, a domaćin je Katolička Crkva.

U Sabornom hramu Preobraženja Gospodnjeg Srpske pravoslavne Crkve u Preobraženskoj ulici postaja ekumenskog hoda bit će u utorak 23. siječnja u 19 sati. Posljednja postaja ovogodišnjeg ekumenskog hoda zagrebačkim crkvama bit će u četvrtak 25. siječnja u 19 sati u Baptističkoj crkvi, Radićeva ulica 30.

Ekumenski hod s molitvom za jedinstvo kršćana održat će se i u crkvama Zagrebačke nadbiskupije. U četvrtak 18. siječnja u 18 sati za jedinstvo kršćana molit će se u župnoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Karlovcu. U župnoj crkvi Sv. Antuna Padovanskoga u Sesvetskim Selima molit će se u petak 19. siječnja u 18.30 sati. U zagrebačkoj župi sv. Ivana ap. i ev. u Utrini za jedinstvo kršćana molit će se u subotu 20. siječnja u 18.30 sati. U nedjelju 21. siječnja u 10 sati za jedinstvo kršćana molit će se u župnoj crkvi Sv. Nikole biskupa u Krapini, a u ponedjeljak 22. siječnja u 18.30 sati u župnoj crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici. U župnoj crkvi Sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Dubravi za jedinstvo kršćana molit će se u utorak 23. siječnja u 19 sati; u srijedu 24. siječnja u 18 sati molit će se u župi sv. Anastazije u Samoboru, te u četvrtak 25. siječnja u 18 sati u župi svetog Ivana Krstitelja u Zaprešiću.

U kapeli Corpus Domini imat ćemo Molitvenu osminu u sastavu Sv.mise i završetka blagoslova. (P.C.)

ZAVRŠENO JERIHONSKO BDJENJE U CORPUS DOMINI

JERIHONSK9O BDJENJE u Došašću u Corpsu Domini od 12. do 16. prosinca okupilo je velik broj štovatelja euharistijskog Spasitelja.

Svaki dan je bilo ugodno u toploj kapeli zadržati se nekoliko sati i boraviti i moliti u sabranosti i tišini. Na poseban način bili su posjećeni noćni sati, oko 24 sata u noći, znalo se okupiti i do 25 klanjatelja.

Ovogodišnja tema je bila: rušenje zidova koji nas dijele posebno zidova nesloge u hrvatskom društvu i u našim obiteljima, mir na Bliskom i Dalekom Istoku, poštivanje ljudskog života od začeća do prirodne smrti. Nastavit ćemo ovu molitu na početku Korizme za proljetne kvatre 2018. godine.(P.C.)

arhiva_novosti

Sveta misa
radnim danom u 6,30 sati
nedjeljom i blagdanom u 9 i 17 sati

Euharistijsko klanjanje
svaki dan od 7 do 17 sati

Molitva svete krunice i blagoslov
svaki dan u 16,30 sati

Plan adoracije i nakane
Liturgijski kalendar

Copyright © 2018 Corpus Domini. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).