Alternative flash content

Requirements

TRI VIJESTI

U KAPELI CORPUS DOMINI (Trešnjevka, Mošćenička 3) KLANJANJE UZ LJETNE KVATRE.

U kapeli Corpus Domini održava se 29. svibnja, na kvatreni petak, sveudiljno klanjanje, adoracija cijeli dan i noć. Ljetne kvatre posvećene su molitvi za posvetu ljudskog rada i urod zemlje- blagoslov polja. U 19 sati je pokorničko bogoslužje i zatim sveta ispovijed. To je poziv na duhovnu obnovu pred blagdan Tijelova. U 20 sati je Sveta misa a poslije nje slijedi adoracija cijelu noć sve o 6 sati ujutro. Pozivamo sve štovatelje Euharistijskog Spasitelja da se pridruže ovoj pobožnosti.

+++++

PROSLAVA BLAGDANA POHOĐENJA MARIJINA ZAŠTITNICE REDA SESTARA POHODA MARIJINA

Budući da ove godine blagdan Pohođenja Marijina pada na nedjelju kad je i blagdan Presvetog Trojstva, on se prenosi na dan poslije, tj. na ponedjeljak, 1. lipnja 2015. Sestre Pohoda Marijina slave u tom blagdanu zaštitnicu svog reda pa će u ponedjeljak,1. lipnja proslaviti taj blagdan. Svete mise će biti u 6.30 i u 17 sati. Svetu misu u 17 sati predvodit će fra Petar Cvekan, franjevac, a pjevat će zbor mladih „Corpus Domini“. 

 ++++

SVETKOVINA TIJELOVA U KAPELI CORPUS DOMINI NA TREŠNJEVCI U ZAGREBU

 Kapela sveudiljnog euharistijskog klanjanja na Trešnjevci u Zagrebu slavi svog zaštitnika Tijelovo- Svetkovinu Tijela i Krivi Kristove u četvrtak, 4. lipnja 2015. Tema ovogodišnje proslave je Euharistija i posvećeni život. 

Svete mise su na svetkovinu u 7 sati, zatim u 9 sati predvodi dekan Damir Bačun, župnik sv. Marka Križevčanina a Svetu misu u 18.30 predovidi mons. Dr. Stjepan Baloban, profesor na KBF. Za vrijeme mise pjeva mješoviti zbor „Corpus“. Imamo adoraciju cijeli dan umjesto tijelovske procesije.

Priprema za ovaj blagdan je duhovna obnova na kvatreni petak 29. svibnja, zatim slijedi trodnevnica: u ponedjeljak, utorak i srijedu: 1.,2. i 3. lipnja, koju predvodi fra Petar Cvekan, franjevac. Svaki dan animiraju svetu misu zborovi mladih a posljednji dan trodnevnice animira zbor franjevačkih bogoslova s Kaptola koji će održati i mali koncert duhovnih pjesama.

DOĐITE, PROSLAVIMO DAN NAŠEG ZAJEDNIŠTVA!

arhiva_aktualne_teme

Sveta misa
radnim danom u 6,30 sati
nedjeljom i blagdanom u 9 i 17 sati

Euharistijsko klanjanje
svaki dan od 7 do 17 sati

Molitva svete krunice i blagoslov
svaki dan u 16,30 sati

Plan adoracije i nakane
Liturgijski kalendar

Copyright © 2023 Corpus Domini. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).